Prins Henrik er kommet hjem på Fredensborg Slot, fordi han ønsker at være omgivet af sine nærmeste den sidste tid.

Det oplyser Kongehuset til BT.

»Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er kommet hjem til Fredensborg kl. 13. Her vil han være omgivet af sine nærmeste i den sidste tid og være i de rammer, der betyder noget for ham,« siger Lene Balleby, der er kommunikationschef hos kongehuset til BT.

Tidligere tirsdag oplyste Kongehuset i en pressemeddelelse:

'Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er i dag blevet overført fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot, hvor Prinsen ønsker at opholde sig i sin sidste tid,' lyder det, inden det tilføjes:

'Prinsens tilstand forbliver alvorlig'

Hovedslottet på Fredensborg Slot blev indviet som jagtslot for Frederik 4. i 1722, men det bliver i dag oftest benyttet til store, festlige begivenheder og som regentparrets bolig om foråret og efteråret, skriver kongehuset om slottet.

Alvorligt forværret tilstand

Fredag meddelte Kongehuset, at prins Henriks tilstand er 'alvorlig forværret'.

'Hans Kongelige Højhed Kronprinsen har på denne baggrund afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege. Kronprinsen er nu på vej til Danmark,' lød det i den forbindelse.

Siden har store dele af prins Henriks familie besøgt ham på Rigshospitalet, heriblandt hans søster,  Catherine de Monpezat, der var på besøg lørdag, mens broderen, Étienne de Monpezat, oplyser til BT tirsdag, at han inden længe er på vej til Danmark.

»Jeg rejser snart afsted. Han er dårlig,« lød det kortfattet, da BT fangede ham umiddelbart efter nyheden om hans bror.

Samtidig har dronningen aflyst flere af de aftaler, som hun havde i denne uge, heriblandt et besøg hos Sankt Lukas Hospice i Hellerup i anledning af stedets 25-års jubilæum mandag.

Fredag skulle hun have deltaget i Skuespilhusets 10-års jubilæum kl. 20 i Skuespilhuset i København, den aftale er ligeledes aflyst.