Efter mange dages venten og spekulationer skete det endelig. Meghan Markle fødte mandag morgen klokken 5.26 en sund og rask søn på 3 kilo og 260 gram.

Den lykkelige far, Prins Harry, lagde fredag ikke skjul på, at han er mere end imponeret over sin kones indsats.

»Jeg er så utrolig stolt af min kone. Og, som alle fædre og forældre vil sige, så er ens barn helt fantastisk, men det her lille væsen er fuldstændig til at dø over, så jeg er fuldstændig henrykt,« sagde en tydeligt glad og stolt far, da han mandag eftermiddag stillede sig frem foran den ventende presse i Windsor.

»Hvordan nogen kvinde gør ,det de gør, er slet ikke til at fatte,« tilføjede prins Harry og fortalte, at han var meget overvældet.

»Det har været den mest fantastiske oplevelse, jeg nogensinde kunne have forestillet mig,« lød det fra prinsen.

Han fortæller også, at både mor og baby har det godt.

»Vi er begge to fuldstændig begejstrede og så taknemmelige for al den kærlighed og støtte fra alle derude,« lød det fra den britiske prins.

Hvad skal barnet hedde?

Den seneste tid har der været mange spekulationer omkring navnet på Meghan Markle og prins Harrys barn.

Meghan Markle, da hun stadig ventede sig.
Meghan Markle, da hun stadig ventede sig. Foto: TOLGA AKMEN
Vis mere

Navne som James, Arthur og Alexander har blandt andet været i spil, men hvilket navn det nye royale medlem af familien får, vides ikke. Ifølge hertugen af Sussex  er navnet nemlig ikke bestemt endnu.

»Vi taler stadig om navne. Babyen er kommet lidt sent, så vi har haft lidt mere tid til at tænke over det, men det er den næste del,« sagde prins Harry til den fremmødte presse.

Kensington Palace har tidligere annonceret, at Meghan Markle og prins Harry ønskede at holde fødslen af deres barn privat i den første tid.

Dermed bryder parret med en lang tradition i det britiske kongehus, hvor de royale normalt viser deres nyfødte frem få timer efter fødslen. Foran pressen kunne prins Harry dog afsløre, at vi ikke skal vente meget længere på at se den lille nyfødte dreng.

»Vi vil se jer allesammen om cirka to dage som planlagt, som en familie, for at dele det her med jer, så alle kan se babyen.« sagde en glad prins Harry.

Den lille nyfødte royale er en sund dreng på lidt over tre kilo, meddelte Meghan Markle og prins Harry tidligere mandag via parrets Instagram-profil.

Royal babyfest i Windsor

Det er ingen hemmelighed, at den royale baby har været ventet med længsel.

Ikke mindst blandt de mange britiske royale fans, hvoraf flere har slået lejr i byen Windsor godt en time fra London, hvor Meghan Markle og prins Harry bor. De første fremmødte blev rapporteret allerede i sidste uge, og flere er strømmet til.

De royale fans John Loughery og Anne Daley poserer med det britiske flag og royale baby-balloner.  
De royale fans John Loughery og Anne Daley poserer med det britiske flag og royale baby-balloner.   Foto: ADRIAN DENNIS
Vis mere

Flere billeder fra Windsor viser, hvordan royale fans har fejret fødslen med både jubel, balloner og champagne.

Det var i 2018, at det britiske kongehus annoncerede, at Meghan Markle og prins Harry ventede barn. Den præcise termin har været ukendt, men i januar afslørede Meghan Markle under et officielt besøg, at hun var seks måneder henne.

Dermed lå det fast, at fødslen sandsynligvis ville finde sted i slutningen af april eller starten af maj. Og mandag den 6. maj klokken 5.26 skete det altså endelig.

Den nyfødte royale dreng bliver den syvende i rækken til den britiske trone.