Prins Harry har torsdag tabt en klagesag mod avisen Mail on Sunday.

Klagen gik på, at prinsen beskyldte avisen for at bringe misvisende informationer baseret billeder, prinsen havde lagt op på Instagram.

En sag, som prins Harry nu har tabt. Det skriver Sky News.

Avisen bragte billeder af prins Harry stående ved siden af en elefant i Afrika. Billederne blev taget i 2016, men publiceret på prinsens Instagram-profil i 2019. Mail on Sunday skrev efterfølgende, at 'billedet ikke fortalte den fulde historie'. Billedet på Instagram var nemlig beskåret, og dermed kunne brugere ikke se, at elefanten havde et reb om sine ben.

Den endelige afgørelse konkluderer, at prinsen ikke oplyste sine Instagramfølgere tistrækkeligt nok.
Den endelige afgørelse konkluderer, at prinsen ikke oplyste sine Instagramfølgere tistrækkeligt nok. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA/POOL
Vis mere

Samtidig blev det i avisen beskrevet, at prinsen havde undgået at forklare omstændighederne bag billedet.

Prins Harry var uenig og klagede over avisen, fordi han mente, Mail on Sunday vildledte offentligheden ved at lade ham fremstå som en 'vildmarksfotograf'. Det var ikke hensigten, lød det fra prinsen.

Hensigten var i stedet at markere 'Jordens Dag', som skal skabe opmærksomhed på klodens miljøproblemer.

Årsagen til, at billedet var beskåret, var Instagrams fotoindstillinger, forklarede prins Harry, der også understregede, at billedet kunne ses i fuld størrelse på Buckingham Palaces hjemmeside.

Den forklaring købte Mail on Sunday dog ikke.

Avisen stod ved historien og påpegede, at prinsen ikke havde forklaret sandheden bag billedet - nu hvor han ovenikøbet havde muligheden for det på Instagram.

Nu er der så kommet en afgørelse fra IPSO, som afgør presseklager som disse i Storbritannien.

Her lægger de vægt på, at prinsens følgere ikke kunne vide sig sikre på, hvilket billede prinsen henviste til, når det var taget i 2016. Klagen fra prins Harry er derfor blevet afvist.

Meghan Markle og prins Harry har tidligere sagsøgt britiske medier at komme for tæt på parret og deres tilværelse.
Meghan Markle og prins Harry har tidligere sagsøgt britiske medier at komme for tæt på parret og deres tilværelse. Foto: SIPHIWE SIBEKO
Vis mere

'Det var ikke forkert at skrive, at klageren (prins Harry, red.) ikke havde gjort Instagram opmærksom på de omstændigheder, der var, da billedet blev taget.' skriver Sky News.

Derfor konkluderes det, at prinsen ikke helt fortalte den fulde historie, og avisen har derfor ikke skrevet noget forkert, lyder afgørelsen.

Prinsen og avisen kan også se frem til endnu en sag ude i fremtiden.

Både prins Harry og hertuginde Meghan har sagsøgt Mail on Sunday. Parret anklager avisen for på ulovlig vis at have bragt private breve mellem hertuginde Meghan og hendes far. Hvornår den sag afgøres, vides endnu ikke.