Far er ikke vred, far er skuffet.

Den ældgamle talemåde passer meget godt på reaktionen fra hertuginde Meghans far, Thomas Markle, efter den opsigtsvækkende nyhed om, at hertugparret af Sussex trækker sig tilbage fra den kongelige familie.

»Jeg vil bare sige, at jeg er skuffet,« lyder det kortfattet fra den pensionerede lysmand i en kommentar til US Weekly.

Onsdag meddelte prins Harry og hertuginde Meghan, at de 'siger op'.

Det royale par ønsker at trække sig tilbage fra rampelyset og vil arbejde på at blive økonomisk uafhængige.

I et opslag på Instagram meddelte de, at de træder tilbage fra rollen som 'fremtrædende' medlemmer af den kongelige familie.

Det kan godt være, at Thomas Markle nøjes med at sige, at han er skuffet, men der har været rigeligt med vrede og sårede følelser mellem far og datter de seneste år.

De to har angiveligt ikke talt sammen, siden Thomas Markle under stort postyr meldte afbud til brylluppet med prins Harry.

Parret ved deres forlovelse på Kensington Palace i London i efterårets 2017. (Arkivfoto)
Parret ved deres forlovelse på Kensington Palace i London i efterårets 2017. (Arkivfoto) Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
Vis mere

Hans undskyldning var, at han havde fået et hjerteanfald, og at hans dårlige helbred forhindrede ham i at rejse den lange vej over Atlanten for at deltage i brylluppet.

Kritiske røster mente dog snarere, at det var den megen negative omtale af faderen i diverse medier, der gav ham kolde fødder.

I ugerne op til brylluppet havde faderen nemlig fået en fotograf til at tage billeder af ham, som lignede paparazzi-fotos. Meningen var tilsyneladende at promovere faderen, men billederne virkede som en rød klud på prins Harry, der har haft et mildt sagt anstrengt forhold til store dele af pressen efter hans mors død i 1997.

Derfor kom Thomas Markle ikke som ellers planlagt til at føre sin datter til alters. Den opgave overtog i stedet hendes svigerfar, prins Charles.

Det var Harrys far, prins Charles, der førte Meghan Markle til alteret, da hun for snart to år siden blev til hertuginde. Nu frasiger både hun og prins Harry sig retten til at benytte deres royale titler og apanagen, idet de ønsker at leve et mere selvstændigt liv.
Det var Harrys far, prins Charles, der førte Meghan Markle til alteret, da hun for snart to år siden blev til hertuginde. Nu frasiger både hun og prins Harry sig retten til at benytte deres royale titler og apanagen, idet de ønsker at leve et mere selvstændigt liv. Foto: POOL New
Vis mere

Selv om Thomas Markle flere gange offentligt har begrædt, at han ikke længere har kontakt til sin datter, og gang på gang har fortalt, at han har sagt undskyld til hende, så har Meghan angiveligt hverken set eller talt med sin far siden brylluppet.

Thomas Markle har også åbent fortalt, at han er ulykkelig over, at han endnu ikke har fået lov til at se sit lille nye barnebarn, Archie.

Både Meghans halvsøster og halvbror har gentagne gange sværtet hende til i pressen og omtalt hende som egoistisk og manipulerende.

Hvad de mener om hertugparrets kontroversielle beslutning, har vi endnu til gode at høre, men mon ikke det er et spørgsmål om tid, før en af dem – igen – letter hjertet i medierne.