Onsdag aften kom det frem, at prins Harry og hertuginde Meghan træder tilbage fra rampelyset og vil arbejde på at blive økonomisk uafhængige. Det er en fornuftig beslutning, lyder det fra en kongehusekspert:

»Det er meget fornuftigt, både for Harry og Meghan selv, men også for det engelske kongehus,« siger Sebastian O Jørgensen.

»Harry har jo tidligere givet udtryk for, at han synes, det kan være anstrengende at være på hele tiden, og samtidig er det også en tendens, som vi har set i de nordiske kongehuse, hvor det ikke er alle de kongelige, der skal modtage apanage,« siger han og uddyber:

»Alle kan jo se meningen med en dronning, hendes gemal og kronprinsparret. Men jo flere kongelige der er, desto tættere kommer man også på spørgsmålet: ‘Er de egentlig lige nødvendige allesammen?’ Skal vi virkelig betale for dem alle? Derfor virker det som en velovervejet justering, at de ønsker at holde sig mere i baggrunden,« siger han.

Prins Harry og hertuginde Meghan vil bruge deres tid i Storbritannien såvel som i Nordamerika, men de vil også fortsat passe deres protektioner og stå til ansvar for Dronningen og Commonwealth, oplyser de.

'Den geografiske balance vil give os mulighed for at opfostre vores søn til at værdsætte den royale tradition, han blev født ind i, mens vi også giver vores familie plads til at fokusere på det næste kapitel,' skriver parret på Instagram.

Ifølge kongehuseksperten kommer parret med deres nye tilværelse ikke til at lide nogen økonomisk nød.

»De har en privatformue. Det engelske kongehus er ret velbeslået. Det er mere, hvad de kan få tiden til at gå med. Det kan måske være noget NGO-arbejde eller bestyrelsesarbejde,« siger han.

Sebastian O Jørgensen mener, det er forståeligt, at en person som Meghan ønsker et mere privat liv.

»Den gode Meghan er amerikaner og på ingen måde fyrstelig. Hun er ikke overklasse på samme måde som eksempelvis Williams hustru Kate. Meghan tilhører den moderne kendisoverklasse, og derfor er det nærliggende, at hun ønsker et andet liv,« siger han.

Parret har det seneste år givet udtryk for, at de ikke har det godt i England.

Senest i et opsigtsvækkende tv-interview med ITV i oktober, hvor en grådkvalt hertuginde Meghan talte ud om en svær tid som nygift og nybagt mor, samtidig med at de britiske medier har skrevet den ene kritiske artikel efter den anden om hende og hendes mand.

Andre læser også