En voldsom indebrændt vrede. Psykiske problemer. Og traumatiserende minder.

Det er blot nogle af de ting, som prins Harry har kæmpet med, siden hans mor, prinsesse Diana, døde tilbage i 1997.

Det afslører han i den spritnye dokumentarserie 'The Me You Can't See', som han har lavet med Oprah Winfrey. Det skriver People.

Og her åbner den britiske prins altså fuldstændig op.

Prins William og prins Harry til begravelsen af deres mor.
Prins William og prins Harry til begravelsen af deres mor. Foto: ADAM BUTLER
Vis mere

I serien fortæller han blandt andet, at han begyndte at gå til psykolog for fire år siden, fordi hertuginde Meghan tvang ham til det.

»Jeg fandt hurtigt ud af, at hvis forholdet skulle holde, så blev jeg nødt til at konfrontere min fortid, fordi der var så meget vrede. Ikke vrede mod hende (hertuginde Meghan, red.), men bare vrede,« siger han.

Prinsen fortæller også detaljer om traumatiserende minder fra sin barndom.

Han fortæller, at han mindes, hvordan han og hans bror, prins William, hver dag på vej til skole sad på bagsædet af bilen, mens prinsesse Diana grædende forsøgte at flygte fra paparazzofotografer, der forfulgte dem.

Prinsesse Diana med sine to sønner og prins Charles i 1995.
Prinsesse Diana med sine to sønner og prins Charles i 1995. Foto: JOHNNY EGGITT
Vis mere

»Når jeg tænker på min mor, er det første, jeg tænker på, altid det samme minde: Jeg sidder fastspændt i bilen med min bror ved min side, mens min mor kører bilen forfulgt af tre-fire-fem paparazzofotografer på knallerter.«

»Hun kunne næsten ikke køre bilen, fordi hun græd så meget,« fortsætter prins Harry, der var 12 år gammel, da prinsesse Diana døde.

Prinsen fortæller endvidere, at hans mors død gjorde ham til en slags zombie, der lukkede ned for alt og alle.

»At skulle dele min sorg med hele verden ... Det føltes, som om jeg ikke var i min egen krop. Jeg fulgte bare med og gjorde, hvad der blev forventet af mig, men jeg viste kun en tiendedel af, hvad jeg virkelig følte,« siger han og fortsætter:

Prins Charles, prins Harry, prins William og Earl Spencer til begravelsen af prinsesse Diana.
Prins Charles, prins Harry, prins William og Earl Spencer til begravelsen af prinsesse Diana. Foto: STR New
Vis mere

»Jeg havde det sådan: 'Det er min mor. I andre har ikke engang mødt hende.'«

Ifølge prins Harry forsøgte han i årene efter at lade være med at tænke på sin mor, fordi det gjorde ham ked af det.

I stedet blev han vred.

»Jeg var så vred. Og det faktum, at der ingen retfærdighed var på nogen måde … De mennesker, der jagtede hende ind i den tunnel, var de samme mennesker, som fotograferede hende, mens hun døde på bagsædet af den bil.«

Prinsesse Diana og sønnen, prins Harry, afbilledet sammen under en ferie i Spanien i 1988. REUTERS/Hugh Peralta/File Photo
Prinsesse Diana og sønnen, prins Harry, afbilledet sammen under en ferie i Spanien i 1988. REUTERS/Hugh Peralta/File Photo Foto: STR
Vis mere

Prins Harry sammenligner også behandlingen af prinsesse Diana med behandlingen af hertuginde Meghan, og han kobler ligeledes behandlingen sammen med racisme.

»Min mor blev jaget i sin død, da hun var i et forhold med en person, der ikke var hvid,« siger han og hentyder til Dodi Fayed, som prinsesse Diana havde en affære med, og som ligeledes mistede livet i bilulykken i 1997.

»Historien gentager sig selv. De stopper ikke, før Meghan også dør,« siger han i dokumentarserien.

Her kan man angiveligt også se klip, hvor prins Harry modtager psykoterapi i forsøget på at behandle sine traumatiserende minder.

'The Me You Can't See' har kan streames fra fredag på Apple TV+.