Lyt til artiklen

Prins Harry er i sin nye bog 'Reserven' kommet med det ene voldsomme angreb efter det andet på sin kongelige familie.

Men forholdet mellem ham og familien havde aldrig behøvet at blive så betændt. Det afslører han nu i et længe ventet tv-interview.

»Det havde aldrig behøvet at komme så langt ud. Jeg har haft samtaler, jeg har skrevet breve, jeg har skrevet mail. Og alt,« fortæller prinsen i interviewet på britiske ITV ifølge The Independent.

Interviewet, der bliver sendt søndag aften, er lavet i forbindelse med prinsens nye bog, som de seneste dage har skabt overskrifter over hele verden. I bogen hænger prins Harry i den grad det beskidte royale vasketøj til skue for offentligheden.

Der har igennem flere år været en anstrengt stemning mellem prins Harry og prins William.
Der har igennem flere år været en anstrengt stemning mellem prins Harry og prins William. Foto: DOMINIC LIPINSKI
Vis mere

Blandt nogle af de vildeste afsløringer og anklager er, at prins William angivelig engang har slået ham i gulvet under et skænderi om Meghen, at dronningegemalinde Camilla angivelig har lækket historier om ham og William til pressen, og at han selv slog 25 mennesker ihjel, da han var udsendt som soldat i Afghanistan.

Stridighederne har varet ved i familien gennem mange år og kulminerede, da Harry og hans kone, Meghan, valgte at forlade det britiske kongehus i foråret 2020.

Men hvad mange troede ville blive et slags punktum i den kongelige ballade, blev kun startskuddet til endnu mere drama, da Harry og Meghan har brugt flere lejligheder på at komme med angreb på den kongelige familie.

Adspurgt om familien dog ikke kunne have holdt deres stridigheder i privat regi, svarer prinsen, at han forsøgte, men altså mislykkedes.

Forholdet mellem prins William og prins Harry er ikke særlig godt længere.
Forholdet mellem prins William og prins Harry er ikke særlig godt længere. Foto: RT
Vis mere

»Det er virkelig hårdt at håndtere. Og hvis det var stoppet, da jeg flygtede fra mit hjemland med min kone og min søn, hvor jeg frygtede for vores liv, så kunne det hele måske være endt anderledes. Det er hårdt.«

I bogen afslører prinsen også pikante detaljer fra sit liv, som da han mistede sin mødom som 17-årig bag en pub til en ældre kvinde.

Dét har han dog ikke lyst til at komme nærmere ind på i interviewet med intervieweren Tom Brady, der har været en ven af familien i 20 år.

»Men vi kan tale om, hvordan du mistede din mødom«, lød det fra prinsen, hvilket Brady dog takkede nej til.

Det er ikke blevet afsløret, hvem den 'ældre kvinde' var.