Lyt til artiklen

Et voldsomt slagsmål med prins William. En bagtalen af dronningegemalinde Camilla. Intriger mellem hertuginderne Kate og Meghan. Og afsløringer af militære detaljer.

Prins Harrys nye bog er nærmest som en atombombe, der har ramt det britiske kongehus. Her er 12 af de vildeste afsløringer fra bogen:

Fik tæsk af William

Prins William har slået Harry i gulvet, skriver Harry.
Prins William har slået Harry i gulvet, skriver Harry. Foto: DANNY LAWSON
Vis mere

Prins Harry var respekteret for sin indsats i den britiske hær. Men han formåede alligevel i 2019 at tæsk af sin knap så atletiske storebror.

Prins William slog på dramatisk vis sin lillebror i gulvet ved at tage i hans krave, knække hans halskæde og kaste ham mod gulvet, hvor prins Harry landede i en hundeskål og fik sår på ryggen.

Årsagen til slåskampen var, ifølge prins Harry, at de skændtes om Meghans opførsel.

Camilla #1. Tiggede Charles om ikke at gifte sig

Både prins Harry og prins William var angiveligt imod, at deres far giftede sig med Camilla.

Mens de to sønner lovede deres far at tage godt imod hende i familien, så tiggede de ham om ikke at gifte sig med Camilla, som de omtalte som 'den anden kvinde'. De frygtede, at hun ville være den onde stedmor.

Ifølge Harry ville brødrene dog tilgive Camilla i deres hjerter, hvis hun kunne gøre deres far glad.

 

Camilla #2. Anklager Camilla for at lække historier

Foto: TOBY MELVILLE
Vis mere

Prins Harry er ude med riven efter mange medlemmer i det britiske kongehus – og tilsyneladende især sin fars kone, Camilla.

Prinsen anklager ifølge The Sun Camilla for at lække historier til pressen for at beskytte sit eget image. Angiveligt er det en samtale, som hun havde med William, der, ifølge Harry, blev lækket gennem den presseansvarlige, som Camilla havde fået overtalt Charles til at ansætte.

Har dræbt 25 mennesker

Militærfolk plejer at holde tæt med, hvad der er sket, når man har været udsendt i krig. Men ikke prins Harry.

I den nye bog røber prinsen, at han har dræbt 25 talibankrigere, samt at han blot opfattede dem som skakbrikker – og ikke mennesker – da han var i felten. Det har rejst kritik i Storbritannien, og samtidig så langer Taliban nu ud efter ham.


Er Charles hans rigtige far?

For mange kokke fordærver maden, fristes man næsten til at sige om den britiske kongefamilie, hvor flere af medlemmerne bliver revset godt og grundigt af prins Harry.
For mange kokke fordærver maden, fristes man næsten til at sige om den britiske kongefamilie, hvor flere af medlemmerne bliver revset godt og grundigt af prins Harry. Foto: POOL
Vis mere

Der har i årevis været rygter om, at prins Charles ikke skulle være prins Harrys rigtige far, men at det i virkeligheden var prinsesse Dianas rødhårede elsker, ridelæreren James Hewitt.

Prins Harry kalder rygtet for 'sadistisk'. Desuden synes han ikke, at det var særlig sjovt, at prins Charles jokede med rygtet.

Prinsessen havde et forhold til James Hewitt i fem år, men angiveligt først efter prins Harrys fødsel.

 

Mistede mødom bag bar

Der har gennem tiden været mange rygter om, hvem prins Harry mistede sin mødom til.

Nu afslører han, at det skete til en ældre kvinde bag en pub tilbage i 2001, hvor han var elev på eliteskolen Eton.

»Hun kunne godt lide heste. Ret meget. Og hun behandlede mig som en ung hingst,« skriver prinsen om oplevelsen, hvor han også afslører, at det ikke tog lang tid, at hun slog ham i numsen, og at han fortryder, at han lod det ske ude i det fri.

 

Camilla #3. William kendte til Charles' affære

Både prins William og prins Harry kendte til deres fars affære med Camilla som børn, hvilket ifølge Harry tog meget hårdt på William:

»Det forvirrede ham, pinte ham, og da mistanken blev bekræftet, følte han en stor skyldfølelse over ikke at have gjort noget, ikke at have sagt noget tidligere.«

 

Fik ikke noget kram af far, da mor døde

Det var prins Charles, der overbragte den triste nyhed til den kun 12-årige prins Harry, da hans mor, prinsesse Diana, var død.

Charles vækkede sønnen, fortalte de triste ord, men gav ikke sønnen noget kram.

»Han var ikke god til at vise følelser under normale omstændigheder. Hvordan kunne han forventes at vise dem i sådan en krise,« skriver prins Harry i bogen.

 

Charles kaldte ham 'reserven'

Prins Harry og prinsesse Anne.
Prins Harry og prinsesse Anne. Foto: PETER NICHOLLS
Vis mere

Lige fra fødslen kaldte prins Charles sin søn for 'reserven' ('Spare' på engelsk).

»Fantastisk. Nu har du givet mig en arving og en reserve – mit job er færdigt,« lød det angiveligt fra prins Charles, da prins Harry blev født.

 

Har taget kokain og andre stoffer

I 2016 så William, Harry og Kate stadig ud til at have det fint sammen.
I 2016 så William, Harry og Kate stadig ud til at have det fint sammen. Foto: Kirsty Wigglesworth
Vis mere


Kokain, svampe og hash er blandt de stoffer, som prins Harry har prøvet kræfter med.

Kokainen tog han allerede i sine teenageår, mens 'de magiske svampe' først blev afprøvet i Californien i 2016.

 

Kate og Meghan #1. Skænderi og sur William

Det var en uenighed om prinsesse Charlottes strømpebukser ved Meghan og Harrys bryllup, der udløste en af uenighederne.
Det var en uenighed om prinsesse Charlottes strømpebukser ved Meghan og Harrys bryllup, der udløste en af uenighederne. Foto: Andrew Matthews
Vis mere

Meghan har i flere interview antydet, at hun har haft nogle uoverensstemmelser med sin svigerinde, hertuginde Kate.

Ifølge prins Harry endte en diskussion mellem de to med, at Meghan kommenterede, at den dengang gravide hertuginde Kate havde 'babyhjerne grundet sine hormoner'.

Kate blev fornærmet over kommentaren, hvilket førte til, at prins William senere skældte Meghan ud:

»Det er uhøfligt, Meghan. Det er ikke sådan, man gør her,« lød det fra prinsen, hvorefter Meghan bad ham om ikke at pege fingre ad hende.

 

Kate og Meghan #2. Sure miner over lånt læbestift

Det var forud for dette tv-interview i 2018, at Meghan lånte Kates lipgloss.
Det var forud for dette tv-interview i 2018, at Meghan lånte Kates lipgloss. Foto: Chris Jackson
Vis mere


Det var dog ikke den eneste gang, at de to hertuginder kom på kant med hinanden.

Da begge parrene skulle lave et tv-interview sammen, chokerede Meghan sin svigerinde ved bramfrit at spørge, om hun kunne låne hendes lipgloss.

Kate fandt modvilligt en lipgloss i sin taske og lavede en grimasse, da Meghan trykkede lidt læbestift ud på en finger og kørte den rundt på læberne.

Ifølge prins Harry blev situationen meget trykket, og han mener, at det skyldes, at Kate følte, at hun skulle konkurrere med Meghan.

 

Kilder:

Baseret på artikler fra de britiske medier Daily Mail, The Sun og The Times, der har læst den spanske udgave af bogen, der udkom torsdag.

Den engelske udgave udkommer først den 10. januar, og derfor tages der forbehold for mindre unøjagtigheder, der kan være opstået ved oversættelse fra først engelsk til spansk og så tilbage til engelsk.