Det hollandske ugeblad Weekend er kommet i royal unåde efter at have bragt et billede af 18-årige grevinde Eloise på forsiden.

Billedet har vakt vrede hos hendes forældre, prins Constantijn og prinsesse Laurentien, der mener, at det er uden nyhedsværdi og upassende.

Det skriver Billed-Bladet, der citerer hollandske Vorsten.

»Eloise er først og fremmest et privat menneske med tilhørende rettighed til at være privat. Vi forventer, at det bliver respekteret,« lyder det blandt andet fra forældrene.

Hermed henviser de til, at grevinden modsat dem selv ikke er en del at kongehuset i Nederlandene.

Mens prins Constantijn er bror til Nederlandenes kong Willem-Alexander og altså har prinsetitel, har han og prinsesse Laurentiens tre børn grevinde- og grevetitler.

Det betyder ifølge Billed-Bladet også, at de ikke på samme måde er beskyttet af det kodeks, som i medierne beskytter kongehusets medlemmer.

Alligevel mener forældrene, at det er unødvendigt at bringe billedet af datteren.

»Billedet er tydeligvis taget i private omgivelser, og vi mener ikke, at det har nogen nyhedsværdi eller bidrager til den offentlige debat,« argumenterer de.

18-årige grevinde Eloise startede i denne uge på et studie i Amsterdam. Det var i selv samme by, hun blev fotograferet med en cigaret foran et supermarked.

På sin Instagram-profil, som hun i øvrigt flittigt bruger til at dele ud af sit liv, sætter hun ord på oplevelsen i en såkaldt story.

»Nogen af jer har sikkert set artiklerne. Jeg har ikke tidligere oplevet noget lignende, og det gør mig utilpas, at jeg er blevet fotograferet.«

»Jeg røg en cigaret, og nogle tog straks et billede af det. Hvad er nyheden i det?« skriver hun.

Hun runder af med at henvise til, at hun insisterer på at nyde sit liv, og at folk forhåbentligt gør det samme.