I videoen herover kan du se et sammenklip fra prins Christians 10-års fødselsdag.

12-årige prins Christian er sprunget ud som vaskeægte tv-stjerne - dog ikke i den helt traditionelle forstand.

Den danske prins medvirker nemlig i en animeret og gul udgave i et nyt afsnit af den populære amerikanske tv-serie 'The Simpsons'.

Det skriver Se og Hør.

Afsnittet har titlen 'Throw Grandpa from the Dane' og handler om, hvordan hele familien Simpson rejser til Danmark, så bedstefar kan få hjælp af det gratis, danske sundhedssystem. Under besøget i Danmark møder familiens teenagedatter Lisa tilfældigvis prins Christian på Amalienborg Slotsplads, hvor han står på skateboard.

Efterfølgende forelsker Lisa sig i prins Christian og begynder at fantasere om, hvordan hun sender ham kærestebreve og bliver gift med den danske prins.

Det er første gang, at et medlem af den danske kongefamilie medvirker i serien, men medlemmer af det britiske kongehus har tidligere været portrætteret.

Udover prins Christian medvirker den danske skuespillerinde Sidse Babett Knudsen i afsnittet, hvor hun lægger stemme til en dansk kvinde, der forfører Homer Simpson.

Figurerne fra The Simpsons sammen med skaberen af serien Matt Groening.
Figurerne fra The Simpsons sammen med skaberen af serien Matt Groening. Foto: MARIO ANZUONI
Vis mere

Udover mødet med den danske prins følger afsnittet også familiens færd i Danmark, hvor især skiltet 'Fart kontrol' skaber stor morskab, da det direkte oversat betyder 'prutkontrol' på engelsk.

'The Simpsons' er kendt for at være en både satirisk og politisk ukorrekt tv-serie, men det bliver samtidig ofte betragtet som en stor ære at blive portrætteret i serien.

Gennem årene har et utal af stjerner lagt stemme til karakterer i serien, blandt andet danske Nikolaj Coster-Waldau, der lagde stemme til figuren Markery i 2012.

'The Simpsons' blev sendt første gang i 1989 og kører i øjeblikket på 29. sæson med over 600 sendte episoder i bagagen. Dermed er 'The Simpsons' den tv-serie, der har kørt længest på amerikansk tv nogensinde.

BT har forsøgt at få en kommentar fra Kongehuset i forbindelse med prins Christians medvirken i 'The Simpsons', men det har ikke været muligt.