Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Rig veninde måtte slæbe prins Andrew i retten for at få millioner for solgt skihytte i Schweiz

Prins Andrew har tilsyneladende ikke kun problemer med potentielle retssager i USA.

Også i Schweiz har prinsen stiftet bekendtskab med retssystemet, efter han undlod at betale en større millionsum for den skihytte, han købte i Verbier.

Det var tilbage i 2014, at prins Andrew sammen med sin ekskone, Sarah Ferguson, købte skihytten Chalet Helora i den lille mondæne skisportsby Verbier i det sydvestlige Schweiz, hvor også det danske kronprinspar ejer en skihytte.

Hytten – det såkaldte chalet – købte prinsen fra sin veninde, den schweiziske jetsetter Isabella de Rouvre for 18 millioner pund (svarende til 160 millioner kroner).

Prins Andrews schweiziske paradis - til den nætte sum af knap 160 millioner kroner.
Prins Andrews schweiziske paradis - til den nætte sum af knap 160 millioner kroner. Foto: FABRICE COFFRINI
Vis mere

Det var bare et lille problem. Prinsen glemte at betale pengene, skriver Daily Mail.

Den nu 74-årige fru Rouvre gik med til, at huset kunne sælges på afbetaling, og at de sidste penge med renter skulle falde i december 2019.

Men det skete ikke. Og da prinsen og hans ekshustru stadig skyldte 6,6 millioner pund til Rouvre endte hun med at tage sagen i retten.

Det endte med, at Rouvre og prins Andrew indgik en aftale, og at han betalte pengene i slutningen af 2021.

Prins Andrew og Sarah Ferguson i Verbier, da de stadig var gift og deres børn var små.
Prins Andrew og Sarah Ferguson i Verbier, da de stadig var gift og deres børn var små. Foto: ARCIERI
Vis mere

»Krigen er overstået. Han har betalt pengene,« udtaler  Isabella de Rouvre til Daily Mail.

Hun fortæller, at prinsen betalte de sidste penge for den luksuriøse skihytte for omkring seks uger siden:

»Jeg har solgt det til York-parret, og vi har lavet en aftale. Det er enden på den historie. Heldigvis,« siger hun.

For prins Andrew er balladen dog langt fra ovre. For nyheden om, at han nu fuldt ejer sin skihytte, har fået de britiske medier til at spekulere over to ting: Hvor prinsen har fået pengene fra til at købe hytten, samt om han vil sælge den for at betale fo det forlig, som han kan ende med at vælge at indgå med Virginia Giuffre.

Prins Andrew var engang dronningens yndlingssøn. Nu er han næppe den mest poopulære af hendes sønner.
Prins Andrew var engang dronningens yndlingssøn. Nu er han næppe den mest poopulære af hendes sønner. Foto: NEIL HALL
Vis mere

Ifølge Independent gik dronning Elizabeth med til at betale for prinsens juridiske udgifter i forbindelse med hans retssager, efter at han medvirkede i det BBC-interview, der gik grueligt galt.

Men nu har piben tilsyneladende fået en anden lyd. Ifølge Daily Mirror vil dronningen ikke blive ved med at betale sin søns udgifter til advokater, og derfor mener avisen, at han kan blive tvunget til at sælge skihytten:

En dommer i New York er i disse dage ved at afgøre, om Virginia Giuffres sag mod prins Andrew kan komme for retten. Og hvis det sker, kan prinsen enten indgå et forlig eller i værste fald risikere at tabe sagen, hvilket kan ende med en erstatning på op mod tre millioner pund (27 millioner kroner).

Ifølge Daily Mirror er skihytten i Schweiz formentlig prins Andrews eneste mulighed for selv at skaffe pengene til et forlig eller en erstatning til Giuffre.

Prins Andrew har det ikke let for tiden.
Prins Andrew har det ikke let for tiden. Foto: JOHN THYS
Vis mere

Foruden svaret på, om den civile sag mod Giuffre kommer for retten, afventer prins Andrew desuden, hvad hans tidligere veninde, Ghislaine Maxwell, beslutter.

Hun blev før jul kendt skyldig i at have været i ledtog med Jeffrey Epstein og hjulpet ham med at lokke mindreårige kvinder til seksuelle ydelser, ligesom hun også blev kendt skyldig i sextraficking.

Maxwell er ved at beslutte, om hun vil anke dommen, eller om hun vil samarbejde med politiet, så hun kan få en lavere straf.

Andre læser også