Luften er angivelig kold mellem prins William og hans lillebror, Harry. Iskold.

Siden Harry og Meghans chokerende exit fra den royale familie i januar i år, har de to brødre stort set ikke haft kontakt med hinanden.

En ny bog hævder, at prins William blev så rasende over den måde, lillebroren og hans kone håndterede det såkaldte Megxit, at han ligefrem har 'un-brothered' ham – lidt på samme måde, som man 'unfriender' en ven på Facebook.

Storbritanniens kommende konge blev angiveligt især sur over, at Harry og Meghan først orienterede hoffet om deres kontroversielle beslutning, 10 minutter før de offentliggjorde den på de sociale medier.

Prins William og prins Harry fotograferet tilbage i 2017. (Arkivfoto)
Prins William og prins Harry fotograferet tilbage i 2017. (Arkivfoto) Foto: EDDIE MULHOLLAND
Vis mere

I bogen 'Battle of Brothers' skriver forfatteren Robert Lacey ifølge Daily Mail, at det før så tætte forhold mellem de to brødre blev ødelagt af 'manglen på respekt og bedrag' fra Harrys side, da han ikke rådførte sig med dronning Elizabeth, før han og Meghan fortalte hele verden, at de trak sig fra deres royale pligter.

Derfor gjorde William også, hvad han kunne for at undgå at støde ind i sin bror før krisemødet på slottet Sandringham House, hvor den royale familie med den aldrende dronning Elizabeth i spidsen forhandlede sig frem til en løsning på konflikten.

William takkede pænt nej til at spise frokost med sin bror og farmor forud for mødet og dukkede først op, lige da mødet skulle til at gå i gang.

Et par dage efter mødet kom det frem, at Meghan og Harry mistede deres royale titler og apanagen.

Robert Lacey er en anerkendt forfatter til flere biografier om de kongelige. Nu har han skrevet en afslørende bog om stemningen i den kongelige familie. (Arkivfoto)
Robert Lacey er en anerkendt forfatter til flere biografier om de kongelige. Nu har han skrevet en afslørende bog om stemningen i den kongelige familie. (Arkivfoto) Foto: MAX NASH
Vis mere

Robert Lacey er en anerkendt forfatter til flere royale biografier, og han har også fungeret som konsulent på Netflix' megasucces 'The Crown'.

Og at dømme efter hans bog er der materiale nok til adskillige sæsoner af den populære tv-serie.

Bogen er skrevet på baggrund af samtaler, som han gennem flere måneder har haft med personer i hoffet.

Robert Lacey afslører, hvor voldsomt Harry og Meghans beslutning – og ikke mindst den måde, de valgte at offentliggøre den – har rystet fundamentet under det britiske monarki.

De to brødre fotograferet med deres hustruer tilbage i 2018. (Arkivfoto)
De to brødre fotograferet med deres hustruer tilbage i 2018. (Arkivfoto) Foto: Chris Radburn
Vis mere

Selv om dronning Elizabeth altid har haft et blødt punkt for prins Charles' yngste søn, syntes selv hun, at prins Harry og hertuginde Meghans beslutning var for impulsiv.

Dronningen og resten af hoffet var også stærkt utilfredse med det interview, Harry og Meghan gav til ITV's Tom Bradby under deres besøg i Afrika sidste år. Her kom især Meghan med udtalelser, som den kongelige familie mente, var skadelige for monarkiet.

Den kongelige familie er også stødt over, at hertugen og hertuginden af Sussex lavede varemærket Sussex Royal uden at spørge regenten om lov. Familien ser det som en kommercialisering af kronen.

»'Vanvittig rasende' var en mild beskrivelse af, hvor vred familien blev,« skriver Lacey i bogen.

Allerede sidste år – altså længe før Megxit – skrev de britiske tabloidaviser om, at de to prinser havde et anstrengt forhold til hinanden. Under interviewet i Afrika sidste efterår indrømmede prins Harry, at han og hans bror 'bestemt' følger 'hver sin vej' i øjeblikket.

»Som en del af denne rolle, en del af dette job, denne familie og en del af det pres, man er under, er det uundgåeligt, at der opstår noget.«

Prins Harry kom ikke ind på konkrete konflikter, men han antydede også, at meget af virakken var medieskabt.

»Jeg elsker ham højt, men du ved ... Størstedelen af det, der opstår, er formentlig ... Altså, størstedelen er skabt ud af ingenting. Som brødre har man gode og dårlige dage,« sagde prins Harry dengang.