Hvad skete der egentlig bag de lukkede døre, da hertuginde Meghan og prins Harry forlod det britiske kongehus, og dronningen indkaldte til krisemøder?

Det skabte store overskrifter, da Meghan og prins Harry i januar sagde farvel til kongehuset.

Siden er det ikke meget, offentligheden har hørt om de dramatiske møder, der foregik op til beslutningen. Men det ændrer sig inden for den nærmeste fremtid.

Ifølge magasinet Tatlar kan offentligheden meget snart få yderligere kendskab til, hvad der skete, da dronning Elizabeth, prins Charles og sønnerne prins William og prins Harry holdt møde om exittet. Det skriver flere medier, herunder Vanity Fair.

Dronning Elizabeth kort efter ét af de omtalte møder med sin søn og børnebørn.
Dronning Elizabeth kort efter ét af de omtalte møder med sin søn og børnebørn. Foto: NEIL HALL
Vis mere

Det skulle angiveligt blive omtalt i bogen 'Battle of Brothers' skrevet af Robert Lacey, der udgives i oktober.

Det skrives videre, at bogen også vil komme ind på, hvordan prins William og  prins Harrys forhold var, da sidstnævnte forlod kongehuset. Informationerne er baseret på interviews med kilder tæt på kongefamilien.

»Bogen indeholder detaljer, som aldrig før er blevet omtalt, om konfrontationer mellem prins Harry og kongehuset,« skriver Tatler.

Prins Harry og hans hustru, hertuginde Meghan, meddelte, at de agtede at trække sig som fremtrædende medlemmer af det britiske kongehus i januar.

Hele det engelske A-hold blev indkaldt til krisemøde i kongehuset.
Hele det engelske A-hold blev indkaldt til krisemøde i kongehuset. Foto: PAUL ELLIS
Vis mere

Kort efter blev der slået royal alarm.

Dronning Elizabeth indkaldte til krisemøde og inviterede prins Charles, prins William og prins Harry til møde om, hvad der skulle ske, og hvordan man løste tingene på bedst mulig vis.

Et par dage og møder senere kom konklusionen: Meghan og Harry mistede deres royale titler og apanagen. Men hvad der konkret er blevet drøftet, kommer angiveligt nu op til overfladen. I hvilken grad står dog indtil videre i det uvisse.

Der har siden bruddet også floreret en del rygter om, at William og Harrys forhold skulle have fået et knæk, da Harry forlod kongehuset. Blandt andet rygtes det, at brødene ikke skulle have talt samme i flere måneder. Det skete først da deres far, prins Charles, fik konstateret covid-19 i marts.

Dette emne skulle også være beskrevet i bogen – selv om begge prinser har afvist rygterne om det dårlige forhold.