Lyt til artiklen

Historien buldrer i alle danske medier, hvor dramaet i Kongehuset trækker overskrift på overskrift.

Også udlandet har fået øjnene op for, at dronning Margrethe har valgt at fratage prins Joachims børns prinse- og prinsessetitler fra årsskiftet.

Men de udenlandske medier nøjes ikke med at gengive, hvad hovedaktørerne fortæller de danske medier.

CNN har således interviewet grevinde Alexandras pressekretær, Helle von Wildenrath Løvgreen, som taler på både grevinden samt prins Joachim og prinsesse Maries vegne.

»Hun (grevinde Alexandra, red.) kan ikke forstå, hvorfor det er sket, og hvorfor det sker nu, for der er ingen god grund,« siger Helle von Wildenrath Løvgreen.

»De ville miste deres titler alligevel, når de en dag bliver gift. Hendes sønner er unge mænd, så måske bliver de gift i den nærmeste fremtid, så hvorfor kunne det ikke vente til den dag, så titlerne ville forsvinde på en lykkelig dag?«.

Over for det store amerikanske medie sætter hun også ord på, hvordan hele situationen påvirker prins Joachim.

»Han (prins Joachim, red.) er en mand af ære. Han har levet hele sit liv med familien med den titel, og han er chokeret og græd næsten denne morgen, da en af de europæiske tabloidaviser talte med ham i Paris.«

I et interview med B.T. har prins Joachim blandt andet fortalt følgende:

»Jeg kan sige, at mine børn er kede af det. Mine børn ved ikke, hvilket ben de skal stå på. Hvad de skal tro. Hvorfor skal deres identitet fjernes? Hvorfor skal de straffes på den måde?«

»Jeg er så ked af det på mine børns vegne. Jeg kræver bare sandheden. Og det er den, jeg siger.«

Over for CNN bekræfter Helle von Wildenrath Løvgreen den frustration, som prins Joachims børn føler, og hun fortæller, at prins Nikolai blandt andet har spurgt hende, hvad der nu fremover skal stå i hans pas.