Prins Joachim reagerer nu på krisen i Kongehuset.

I går kom det frem, at prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena mister deres prinse og prinsessetitler 1. januar. Efterfølgende sagde grevinde Alexandra til B.T., at børnene føler sig udstødt. Hun understregede, at hun talte på vegne af hele familien.

Nu fortæller prins Joachim selv i et interview med B.T., at hans børn er meget kede af det.

»Jeg fik fem dages varsel på det her. Til at fortælle mine børn, at til nytår bliver deres identitet taget fra dem. Jeg er meget, meget ked af det over at se dem kede og uforstående over for det, der sker hen over hovedet på dem,« siger han på en telefonforbindelse.

I går sagde Kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, til B.T, at prins Joachim har kendt til beslutningen siden maj.

Det mener han er en sandhed med modifikationer.

»Den 5. maj fik jeg forelagt en plan. At hele den her tanke om mine børns identitet den skulle tages fra dem, når hver især fyldte 25 år. Athena fylder 11 til januar. Og så fik jeg fem dages varsel, da beslutningen var fremskyndet,« siger prinsen.

Hvorfor tror du, den blev fremskyndet?

»Det ved jeg simpelthen ikke. Jeg bad mig oprindelig om betænkningstid og komme med mine tilbagemeldinger. Det ville man så også tage til efterretning,« siger han.

Dronningen sagde i går, at hun tror, det er godt for børnebørnene. Hvad tænker du om det?

»Jeg kan sige, at mine børn er kede af det. Mine børn ved ikke, hvilket ben de skal stå på. Hvad de skal tro. Hvorfor skal deres identitet fjernes? Hvorfor skal de straffes på den måde?« siger prinsen.

Kan du prøve at forklare, hvorfor det er så vigtigt for jer?

»Jeg vil ikke ud i spekulationer og mudderkastning. Jeg siger den sandhed, der er. Jeg fik fem dages varsel. Og den oprindelige plan, der blev fremlagt, den hed 25 år. Og jeg bad om at få lov at vende tilbage med mit forslag. Og så blev det hele gjort til dette førstkommende nytår,« siger han.

Prins Joachim understreger, at hele familien er påvirket af situationen.

»Jeg er så ked af det på mine børns vegne. Jeg kræver bare sandheden. Og det er den, jeg siger,« siger prins Joachim til B.T.

B.T. forsøger at få en kommentar til prins Joachims udmelding fra Kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby.