Den 31 august næste år vil den norske prinsesse Märtha Louise og hendes forlovede Durek Verrett gifte sig.

Formentligt er de allerede i gang med at spare op til festen, der skal holdes på det historiske 4-stjernede Hotel Union i Geiranger.

For selvom det norske kongehus finansieres via apanage fra staten, så er det ikke norske skattekoner, der skal finansiere brylluppet. Det skriver norske Børsen.

»Brylluppet mellem prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett finansieres ikke af Kongehuset, men privat,« siger det norske kongehus kommunikationschef, Guri Varpe til avisen.

Märtha Louise og Durek Verrett har netop meldt deres kommende bryllupsdato ud.  
Märtha Louise og Durek Verrett har netop meldt deres kommende bryllupsdato ud.   Foto: Lise Aserud/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Om det er parret selv eller andre, der kommer til at betale for kjole, brudebuket og middag til gæsterne, vides ikke. Men beskeden fra det norske Kongehus er, at man derfra ikke har noget som helst med brylluppet at gøre.

Ved det kommende bryllup får Durek Verrett ingen royale titler eller beføjelser, ligesom prinsesse Märtha Louise heller ikke længere er en del af det arbejdende norske kongehus.

Efter offentliggørelsen af bryllupsplanerne onsdag sendte både Märtha Louises bror og forældre dog masser af lykønskninger til det kommende ægtepar. Fra den norske konge lød det:

»Dronningen og jeg glæder os over, at prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett i dag har offentliggjort deres bryllupsplaner. Vi er glade for at få Durek Verrett ind i familien, og vi ser frem til at fejre den store dag sammen med dem. Vi ønsker Märtha og Durek alt det bedste.«

Kong Harald og  dronning Sonja glæer sig til brylluppet, skriver de.
Kong Harald og  dronning Sonja glæer sig til brylluppet, skriver de. Foto: Ntb/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

Mens kronprins Håkon og kronprinsesse Mette-Marit skrev:

»Vi gratulerer prinsesse Märtha og Durek Verrett med brylluppet i august næste år. Vi er glade på deres vegne og glæder os til at fejre det sammen med dem i Geiranger. Vi ønsker Märtha, Durek og pigerne alt godt for fremtiden.«

Pigerne er Märtha Louises døtre fra ægteskabet med den afdøde, Ari Behn, den 19-årige Maud Angelica, 18-årige Leah Isadora og 14-årige Emma Tallulah.