Lyt til artiklen

Prins Joachims boligkøb skaber undren: Prinsen burde have havudsigt for den pris

Prins Joachim og prinsesse Maries nyerhvervede liebhaverbolig i Klampenborg er ikke alene årets dyreste handel, men også en af de højeste betalte kvadratmeterpriser i det attraktive område nord for København nogensinde.

Faktisk er prisen på 34,5 mio. kr. for den 344 kvadratmeter store, hvide bolig så markant højere, end hvad salgspriserne ellers er i området, at den royale handel både vækker undren og opsigt blandt folk med kendskab til prisfastsættelser nord for København.

- Den pris kræver mere eller mindre, at det ligger til Øresund eller Furesøen, som er super attraktivt. Ellers får du ikke den pris, lyder det fra en person med kendskab til markedet.

SE REGNESTYKKET: Joachim forgyldt af Schackenborg-salg

BT har været i kontakt med flere med kendskab til markedet, som finder Joachims huskøb iøjnefaldende, men ikke ønsker deres navn i avisen, da man normalt er diskret med de dyre bolighandler. I dette tilfælde er der endda også tale om en royal handel.

Prins Joachim og hans familie byttede i sommer landmandslivet på Schackenborg Slot i Sønderjylland ud med et nyt liv tættere på København i en kæmpe luksusvilla i Klampenborg i Gentofte Kommune.

Har aldrig tabt en krone

Villaen, som var ejet af rigmanden og ejendomshandleren Lars Thylander, blev udbudt for 35 mio. kr. og solgt efter knap en uge, da landmandsprinsen gravede dybt i sin sparegris og betalte 34,5 mio. kr.

LÆS OGSÅ: Joachim reddet af sine rige venner

Lars Thylander er kendt for at være en af overleverne i den danske ejendomsbranche, og det siges, at han aldrig har tabt en krone på en ejendom. Det har Joachim efter alt at dømme ikke lavet om på.

Har firedoblet værdien

Thylanders nu tidligere ejendom på Emiliekildevej i Klampenborg blev i 2004 handlet for 8,5 mio. kr., mens den nu har firedoblet værdien.

En kilde siger til BT, at også det beskedne nedslag er opsigtsvækkende, fordi der næsten altid bliver hugget et pænt stykke af udbudsprisen i så dyre handler.

LÆS OGSÅ: Her er Joachims fede skatterabat

Tal, BT har fået fra det uafhængige boligsite Boliga, bekræfter, at den royale hushandel bryder med al statistik og sender den ellers prismæssigt fredsommelige Emiliekildevej op i den allerdyreste liga.

Prinsen har betalt en kvadratmeterpris på 100.290 kr., hvilket er den højeste i Gentofte Kommune i 2013 og 2014. Selv Danmarks normalt dyreste vej, Hambros Alle, må her give fortabt. Det opsigtsvækkende ligger dog især i, at husene på Emiliekildevej ikke plejer at figurere i toppen af listen over dyre bolighandler.

SE REGNESTYKKET: Joachim forgyldt af Schackenborg-salg

Lige nu er fem huse til salg på Emiliekildevej, hvor kvadratmeterprisen svinger fra 36.964 kr. til 44.642 kr., hvilket er under det halve af Joachims nyerhvervede villa.

Et af de fem huse, som er til salg på vejen nu, har desuden et prisskilt på 24 mio. kr., selv om det ifølge den offentlige ejendomsværdi reelt burde være langt dyrere end Joachims. Huset, der endnu ikke er solgt, har en ejendomsværdi på 17,9 mio. kr., mens værdien på Joachims nye hus er beregnet til 12,5 mio. kr.

Joachims kvatratmeterpris slår selvsagt alt, hvad der nogensinde er solgt på Emiliekildevej, og vi skal et godt stykke tilbage i tiden for at finde en lignende kvatratmeterpris, selvom vi zoomer pris- luppen ud til hele Gentofte Kommune.

Sidst der her blev handlet en bolig til over 100.000 kr. per kvadratmeter, var i slutningen af 2012, hvor der blev solgt en grund med direkte adgang ned til Øresund for 117.647.

Ifølge Boligas tal er Joachims den syvende-dyreste privatvilla, der er solgt i Gentofte Kommune siden 1992, hvor statistikkerne begyndte.

Prisen er en prins værdig

Boliga-direktør Ricco Zuschlag, tøver da heller ikke med at kalde handlen opsigtsvækkende:

- Det er en kvadratmeterpris, der er en prins værdig. Det er den højeste kvadratmeterpris, vi har set i Gentofte Kommune i år.

LÆS OGSÅ: Joachim reddet af sine rige venner

- Nu har jeg ikke været inde i boligen, men til en kvadratmeterpris på mere end 100.000 kr., skal den ikke bare være indflytningsklar, men nærmest også møbleret, siger direktøren, der også kalder boligen unik.

- Det er også en exceptionel bolig, og det er ikke hver dag, at der kommer sådan en bolig til salg, siger han.

Prestigebolig med havudsigt

BT har spurgt Kristian Lützau, statsautoriseret ejendomsmægler og indehaver af liebhavermæglerforretningen Lützau, som står bag salget af prins Joachims nye hus om, hvad forklaringen er på den høje pris. Han ønsker dog ikke at kommentere salget med henvisning til, at han af princip ikke udtaler sig om sine bolighandler.

Ejendomsmægler og valuar Helle Skovby, som er specialiseret i prestigeboliger med havudsigt, forklarer dog, at statistik kun er en del af prisfastsættelsen.

- Statistik er et værktøj, der bruges, når en ejendom skal vurderes. Men der skal tages flere forbehold. Dels er man altid også nødt til at besigtige ejendommen, og dels kan statistik især også være misvejledende, når vi taler om liebhaverier, hvor to huse sjældent er ens.