Thomas Markle smed røret på, da han kort før det royale bryllup i foråret talte i telefon med prins Harry. Han indrømmer også, at han ved samme lejlighed løj over for prinsen.

»Jeg smed røret på,« fortæller hertuginde Meghans far, 74-årige Thomas Markle, i et interview med Mail on Sunday.

Den nybagte britiske hertugindes samspilsramte familie bliver ved med at give problemer for både hende og det britiske kongehus. Både hendes halvbror og halvsøster har flere gange svinet hende til i pressen og anklaget hende for at svigte både dem og deres far. I ugen op til det storslåede bryllup stjal faderen så alle overskrifter, da han pludselig meldte fra til sin egen datters bryllup. Angiveligt fordi han var for syg til at klare den lange rejse over Atlanten.

Foto: ADRIAN DENNIS
Vis mere

Afbuddet kom efter skandalen om en række billeder, den kommende bruds far selv stod bag, men som lignede paparazzi-billeder. Fotos, som foregav at vise, hvordan brudens far forberedte sig til det kongelige bryllup. Det stod dog hurtigt klart, at billederne var falske og taget på Thomas Markles opfordring.

Billederne var en torn i øjet på prins Harry og resten af den britiske kongefamilie, som forståeligt nok har et meget anstrengt forhold til paparazzi-billeder efter Dianas død. Thomas Markle og prins Harry har aldrig mødt hinanden face to face, men prinsen havde tilsyneladende advaret sin svigerfar om at gå til pressen.

Telefonsamtalen, som Meghans far nu refererer til, fandt angiveligt sted, kort efter at skandalen med billederne rullede. Først løj hr. Markle og nægtede at kende noget til billederne. Dernæst hævder han, at følgende ordveksling fandt sted:

»Hvis du havde lyttet til mig, var det her aldrig sket,« sagde prins Harry.

Hvortil hr. Markle – efter eget udsagn – svarede:

»Måske det var bedre for jer, hvis jeg var død ... Så kunne I lade, som om I var triste,« hvorefter han smed røret på.

Thomas Markle understreger dog, at han ikke er sur på hverken sin datter eller sin svigersøn.