Prins Harry er i høj grad skyld i det roderi, som Thomas Markle - Meghans Markles far – gang på gang får rodet sig ud i. Det er prinsesse Dianas tidligere bodyguard Ken Wharfe, der mener, at Harry ikke har klædt sin svigerfar på til den medieopmærksomhed, der uundgåeligt følger med et kongeligt bryllup.

»Der er så mange rådgivere i hoffet, som nemt kunne have ageret lang tid før brylluppet for at sikre hendes fars privatliv og rettigheder – uanset hvad han så ellers har i bagagen, det er irrelevant – og hjælpe ham igennem denne once in a lifetime-oplevelse,« siger 69-årige Ken Wharfe til Fox News.

Han var bodyguard for Harrys mor, prinsesse Diana, fra 1987 til 1993 og kender derfor hoffet indefra.

»Han (Harry, red.) er ikke en uintelligent fyr. Han har selv været gennem møllen og kender presset,« siger Ken Wharfe, der samtidig påpeger, at mens Harry kan gemme sig bag sin kongelige status, så har Thomas Markle ikke samme mulighed.

Den pensionerede bodyguard mener ikke, at Thomas Markle er den skyldige, men at faren udelukkende er offer for dårlig rådgivning. Alle ved jo, hvordan pressen vil vride armen rundt på faderen og betale ham mange penge for gode historier.

Megans far stjal alle overskrifter i ugen op til det storslåede bryllup, da han pludselig meldte fra til sin datters bryllup. Angiveligt fordi han var for syg til at klare den lange rejse over Atlanten.

Afbuddet kom efter skandalen om en række billeder, den kommende bruds far selv stod bag, men som lignede paparazzi-billeder. Sidenhen har han brilleret med flere uheldige udtalelser.

Allerede da forlovelsen blev annonceret, skulle faren have været klædt på til at håndtere mediepresset, mener bodyguarden. For der var tale om en helt almindelig mand, som var blevet skilt og boede i et fremmed land, hvis datter pludselig skulle giftes med en prins. Og så skal det gå galt, spår Ken Wharfe.