Det har sendt rystelser gennem det britiske kongehus, at prins Harry og hans hustru Meghan er trådt tilbage som 'seniormedlemmer' af kongehuset.

Nu er der kommet nye oplysninger om storebror prins Williams reaktion på krisen.

Det fortæller det engelske medie The Sunday Times.

Storebror prins William, med den officielle titel hertug af Cambridge, er dybt berørt af, at hans lillebror på denne måde tager afstand fra kongehuset og familien.

Prins Harry har ofte gået sine egne veje, mens storebror William har forsøgt at beskytte ham. Men nu er det for sent, skriver mediet.

»Jeg har holdt armen om min bror hele vores liv, men det kan jeg ikke gøre længere. Nu er vi adskilte enheder,« skal prins William have sagt ifølge The Sunday Times.

Hele kongefamilien er berørt af prins Harrys valg, og siden han før jul luftede sin ide om en nedtrapning af de royale pligter første gang, har familien forsøgt at overbevise ham om at blive.

Prins William er dedikeret til samme opgave.

»Jeg er ked af det. Alt, vi kan gøre, og alt, jeg kan gøre, er at forsøge at støtte og håbe, at der vil komme en tid, hvor vi alle er på samme side. Jeg vil have, at alle skal spille på samme hold,« har prins William sagt ifølge The Sunday Times.

Mens prins William har disse ønsker, forbereder den britiske dronning, prins Charles af Wales, prins William og prins Harry at mødes ansigt til ansigt for første gang siden parrets udmelding.

Mødet finder ifølge The Guardian sted mandag.

Her forventes det, at parterne skal drøfte forskellige forslag til, hvordan prins Harry og hertuginde Meghans nye liv kan arrangeres i den mere progressive rolle, de har ønsket, med færre royale pligter.