Martin Jørgensen er ikke længere fritaget for at betale af på sin milliongæld til grevinde Alexandra.

Hans insolvenserklæring er nemlig udløbet, så grevinden kan igen hive sin eksmand i retten – og hun har ikke tænkt sig at opgive kampen, lyder det nu til B.T.

I januar blev Martin Jørgensen i fogedretten på Frederiksberg fritaget i et halvt år for at betale af på de godt 5,5 millioner kroner, han fuppede grevinde Alexandra for under deres ægteskab. 

Der skulle dog gå mindre end tre måneder efter gældsfritagelsen, før Martin Jørgensen skiftede lejelejligheden på Frederiksberg ud med en adresse i den solrige toscanske hovedstad Firenze.

Martin Jørgensens milliongæld til grevinde Alexandra kommer af, at han overførte penge fra grevindens konto til sig selv gennem deres otte år lange ægteskab. Penge, der ikke mindst talte grevindens apanage fra den danske stat, og som Martin Jørgensen påstod skulle gå til investeringer. I stedet gik de til at pleje en eksorbitant livsstil for ham selv, mens grevinden fik sendt uforklarlige regninger.
Martin Jørgensens milliongæld til grevinde Alexandra kommer af, at han overførte penge fra grevindens konto til sig selv gennem deres otte år lange ægteskab. Penge, der ikke mindst talte grevindens apanage fra den danske stat, og som Martin Jørgensen påstod skulle gå til investeringer. I stedet gik de til at pleje en eksorbitant livsstil for ham selv, mens grevinden fik sendt uforklarlige regninger. Foto: Rune Evensen/Ritzau Scanpix
Vis mere

Og det besværer alt andet lige grevinde Alexandras ønske om at se sine millioner igen.

Men det betyder ikke, at hun har givet op.

»Jeg er ikke bekendt med, hvornår grevinden genoptager sagen,« oplyser grevinde Alexandras presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, til B.T.

»Kun at hun aldrig vil opgive at få ham til at leve op til sit ansvar.«

Hvad kan grevinde Alexandra gøre nu?

Der er nu to veje, som grevinde Alexandra kan gå i sagen, har flere fogedretseksperter tidligere klargjort for B.T.

For det første kan grevinde Alexandra igen stævne den 13 år yngre reklamemand her i landet og forsøge at få ham til at møde op i den danske fogedret.

»Så dukker han antageligvis ikke op, og så er næste skridt at få ham politifremstillet, så han bliver snuppet i lufthavnen og kørt i Fogedretten, hvis han nogensinde kommer til Danmark,« fortalte fogedretsforsker hos Københavns Universitet, Christian Rützou Hornskov.

Men med den løsning ville Martin Jørgensen kunne fortsætte som før.

Martin Jørgensen var kendt som en betænksom papfar for grevinde Alexandras børn, grev Nikolai og grev Felix. Men siden kom det frem, at han havde levet et dobbeltliv.
Martin Jørgensen var kendt som en betænksom papfar for grevinde Alexandras børn, grev Nikolai og grev Felix. Men siden kom det frem, at han havde levet et dobbeltliv. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Vis mere

Han blev nemlig erklæret insolvent i fogedretten i januar, fordi han trods en høj indkomst ikke ejede nogen værdier, men i stedet fik brugt alle sine penge, inden måneden var omme – på ikke mindst en høj husleje og en lejebil.

Anbefalingen fra fogedretseksperterne til grevinde Alexandra blev derfor, at hun skal kigge mod Firenze, hvor hendes eksmand bor nu.

Grevinden kan nemlig også forsøge at indkræve gælden gennem den italienske fogedret.

»Men det vil med al sandsynlighed blive en dyrere proces, fordi der kan blive brug for en italiensk advokat, og man kan komme til at bruge tid på at lokalisere, om der er aktiver i udlandet, der kan bruges til at inddrive gælden,« har juraprofessor på Københavns Universitet, Ulrik Rammeskow, forklaret.

»Og der er andre regler, og så kan Martin Jørgensen jo være på vej til Madrid halvvejs i den proces også,« tilføjede fogedretsforsker Christian Rützou Hornskov.

Om sagen skal køres videre under dansk eller italiensk fogedret, står dog ikke klart endnu.

Kun at grevinde Alexandra ikke har tænkt sig at helme, før Martin Jørgensen begynder at betale af på de 5,5 millioner kroner, han skylder hende.

Blev bedraget på flere måder

Martin Jørgensen har nemlig selv anerkendt gælden, han opbyggede uden grevinde Alexandras vidende under deres otte år lange ægteskab.

For pengene – der ikke mindst talte grevinde Alexandras daværende apanage – gik ikke til investeringer og regninger, som han fortalte grevinden, men i stedet til egne fornøjelser som fest og farver.

Da grevinde Alexandra så opdagede svigtet i 2015, søgte hun om straksskilsmisse.

»Når man kan se, at der ikke er en fælles fremtid, og at der er nogle grundværdier, vi allesammen har i et ægteskab, der bliver for forskellige, så er man nødt til at tage det op til revision,« begrundede grevinden dengang til offentligheden.

Men bag kulissen fandt grevinde Alexandra ud af, at hun var blevet bedraget på flere måder af sin eksmand.

Martin Jørgensen var med til flere royale begivenheder som grevinde Alexandras mand. Men det viste sig siden, at han havde fuppet hende for ikke mindst hendes apanage under deres ægteskab.
Martin Jørgensen var med til flere royale begivenheder som grevinde Alexandras mand. Men det viste sig siden, at han havde fuppet hende for ikke mindst hendes apanage under deres ægteskab. Foto: Jeppe Michael Jensen/Ritzau Scanpix
Vis mere

Kun få dage efter udmeldingen om skilsmissen stod Martin Jørgensen frem som par med den tidligere 'X Factor'-værtinde Eva Harlou.

Syv år senere forsøgte grevinde Alexandra så for første gang at få sin eksmand til at betale af på milliongælden, han stiftede til hende under deres ægteskab.

For allerede ved skilsmissen underskrev Martin Jørgensen gældsbrevet og erklærede dermed sin hensigt om at betale af, skulle han komme til penge.

Det skete bare ikke. 

Så grevinde Alexandra stævnede Martin Jørgensen, der ikke dukkede op til de tre første retsmøder i sagen.

Til sidst mødte han op – og slap for at betale af på gælden i et halvt år.

Fogedretten i Frederiksberg vurderede nemlig, at Martin Jørgensen – der efter afgørelsen ophørte sit arbejde hos nattelivskoncernen Rekom – ikke kunne afbetale gælden med sin daværende økonomiske situation.

Men nu har grevinde Alexandra chancen for at hive eksmanden i retten igen. 

Og meget tyder i hvert fald på, at sagen ikke er ovre.

Hør seneste afsnit af B.T.s royale podcast 'Kongehuset bag kulissen' herunder.