'Upassende'. 'En kikser.'

Kongehusekspert Søren Jakobsen er nådesløs i sin kritik af det nye, og opsigtsvækkende maleri af en letpåklædt grevinde Alexandra. Hovedpersonen selv er derimod fuldstændig vild med maleriet, som kunstneren Lill-Marlen Elnegaard har lavet.

»Det er sexet, feminint og sårbart. Jeg er dybt imponeret over, at hun har fanget mit udtryk,« siger grevinde Alexandra om det omdiskuterede billede til Se og Hør.

Du kan se billedet nederst i artiklen.

Maleriet af en letpåklædt, storbarmet og tatoveret udgave af Alexandra blev afsløret lørdag den 12. maj til åbningen af Galleri Puls Art på Frederiksberg. Ifølge Billed Bladet blev grevinde Alexandra meget beæret, da kunstneren Lill-Marlen Elnegaard spurgte, om hun måtte male hende.

Og hun er så vild med resultatet, at potentielle købere godt kan spare sig. Lill-Marlen Elnegaard malede nemlig portrættet til Alexandra selv, og grevinden afslører overfor Se og Hør, at det kommer op på væggen hjemme i hendes villa i Charlottenlund, når det ikke længere vises frem på Galleri Puls Art.

53-årige Grevinde Alexandra gav kunstneren næsten helt frit spil, da portrættet skulle males. Den tidligere prinsesses eneste krav var, at titlen på hendes kommende bog 'Mit lykkelige land' skulle med på maleriet. Bogtitlen kan anes på den tatovering, grevinden har på sin venstre skulder på billedet.

Hvor grevinde Alexandra er begejstret for maleriet, får det en hård medfart af kongehuseksperten Søren Jakobsen.

»Helt generelt er det upassende for en grevinde at få lavet sådan et portræt af sig selv. Billedet er noget udenfor de normale retningslinjer - man ser ikke andre i grevinde- og baronesse-klassen få lavet lignende billeder. Det er en kikser,« siger kongehusekspert Søren Jakobsen, der har forfattet flere bøger om kongefamilien.

Du kan se de omdiskuterede maleri, som Tæt På har delt på deres Facebook-side, herunder.

Grevinde Alexandra blev gift med prins Joachim i Frederiksborg Slotskirke i 1995. Parret blev skilt 10 år senere. Sammen har de børnene prins Nikolai og prins Felix.

Efter flere års heftig debat valgte grevinde Alexandra for et år siden at frasige sig sin apanage med virkning fra juli 2020, når hendesyngste søn bliver 18 år. Sidste år modtog hun 2,4 millioner kroner fra staten i apanage; de årpenge som flere medlemmer af kongehuset modtager fra den danske stat.

 

 

 

Andre læser også