Kronprinsparret i Sverige skulle torsdag optræde officielt i Västmanland, men kronprinsesse Victoria dukkede – overraskende – alene op uden ægtefællen, prins Daniel.

Noget, som de svenske medier af gode grunde bed mærke i.

Det viste sig imidlertid, at der var gode – og ikke mindst sikkerhedsmæssige – årsager til afbuddet. Prins Daniel var nemlig blevet syg, forklarede kronprinsessen, efter hun havde mødt Västmanlands borgmester, Minoo Akhtarzand.

»Desværre er Daniel ikke med mig i dag. Han er en smule forkølet og befinder sig hjemme i disse dage,« forklarede hun.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel sammen med deres børn, Oscar og Estelle.
Kronprinsesse Victoria og prins Daniel sammen med deres børn, Oscar og Estelle. Foto: JONAS EKSTROMER
Vis mere

Siden har det svenske kongehus bekræftet, at prinsen er ramt af sygdom. Det sker overfor Svensk Damtidning.

»Prinsen har en mild forkølelse og har derfor meldt afbud til dagens besøg. Grundet forkølelsen er han også blevet testet for coronavirus,« siger John Tegel fra det svenske kongehus' pressekontakt til mediet.

Heldigvis var testen negativ, understreger han.

Af gode grunde kan man forestille sig, at kongehuset er ekstra påpasselig med prins Daniel under coronapandemien. Han er nemlig i risikogruppen.

I 2009 gik han igennem et intenst sygdomsforløb, der resulterede i en nyretransplantation. Det var sågar hans egen far, der donerede nyren.

»Med ét fik jeg et nyt liv, da jeg fik nyren af min far,« sagde prins Daniel sidste år, da han medvirkede i programmet 'Fråga doktorn' (Spørg lægen, red.), hvor prinsen besøgte de læger, der ved med til translationen i 2009.

Kronprinsesse Victoria besøgte Västmanland for at få overblik omkring, hvordan coronavirus har påvirket byen.

Blandt andet besøgte hun læger, skoler, forretninger og hospitalet for at se, hvordan coronapandemien i hver sin grad har påvirket dem.

»Der er mange, der fortjener opmærksomhed, og besøget er et værdsat initiativ af den kongelige familie,« lød det taknemmeligt fra borgmester Minoo Akhtarzan.