Kronprinsesse Mary indrømmer nu, at det ikke altid er lige nemt at være kongelig og politisk korrekt forbruger.

B.T. har mødt Kronprinsessen i Milano til en snak om fremtidens bæredygtige løsninger.

Tirsdag rejste hun til Italien, hvor hun var med på den danske udstilling på Museo Nazionale Scienza e Tecnologia Leonardo da Vinci.

Og der er ingen tvivl om, at det ikke altid er nemt at være forbruger i en verden, der først i de senere år stille og roligt er begyndt på omstillingen.

»I tråd med den grønne omstilling er jeg blevet mere bevidst om mit eget forbrug. Og impacten af mit forbrug,« siger Kronprinsesse Mary, da B.T. spørger, hvad hun selv gør for at minimere sit forbrug.

Kronprinsessen besøgte Museo Nazionale Scienza e Tecnologia Leonardo Da Vinci i Milano tirsdag eftermiddag.
Kronprinsessen besøgte Museo Nazionale Scienza e Tecnologia Leonardo Da Vinci i Milano tirsdag eftermiddag. Foto: Jacob Heinel Jensen
Vis mere

Kronprinsessen erkender blankt, at det ikke er en nem opgave.

»Det er langt fra nemt, at vi kan leve 100 procent bæredygtigt. Men hvert positivt skridt tæller,« siger hun.

Hun har tidligere talt om, at det netop er industrien, der skal gå forrest i omstillingen, så det bliver nemmere at være forbruger.

Men Kronprinsessen har også et skyhøjt forbrug af tøj – det følger med jobbet som kongelig. I 2018 viste en opgørelse, at kun hertuginde Meghan fra Storbritannien overgik den danske kronprinsesse i tøjudvalg.

Kronprinsesse Mary fik dette portræt under turen til Milano. Et kunstværk lavet af 50 forskellige genbrugsmaterialer.
Kronprinsesse Mary fik dette portræt under turen til Milano. Et kunstværk lavet af 50 forskellige genbrugsmaterialer.
Vis mere

»Jeg ser frem til den dag, vi som forbrugere får et større udvalg af bæredygtige produkter og løsninger. Så det for eksempel kun er grøn energi, der er kilden, når jeg tænder for lyskontakten. Eller når jeg køber et stykke tøj, at det er bæredygtigt. Eller at affald bliver genbrugt og ikke ender på en losseplads,« siger hun.

Tirsdag besøgte hun The Trashformation Village, hvor danske virksomheder viste bæredygtige løsninger frem. Det gik så godt, at Kronprinsessen blev ganske forsinket.

»Det har været helt – på godt engelsk – mindblowing. Jeg synes, det har været virkelig inspirerende. Det er også derfor, vi er så forsinkede med programmet. Man kan se den måde, man er gået til opgaven med kreativitet, innovation og ekspertise. Hvordan man kan tage noget, vi betragter som affald, og gøre noget helt andet,« sagde Kronprinsesse Mary.

Kronprinsesse Mary deltager i Milan Design Week, og B.T. følger hendes besøg.

Kronprinsessen mødtes med det italienske design-ikon Rossana Orlandi og Milanos borgmester, Guiseppe Sala.
Kronprinsessen mødtes med det italienske design-ikon Rossana Orlandi og Milanos borgmester, Guiseppe Sala.
Vis mere