Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys skihytte i den schweiziske by Verbier har gennem den seneste uges tid været meget i fokus, efter at det kom frem, at kronprinsparret havde valgt at udleje deres hytte gennem boligudlejningsportalen Airbnb.

Men det er ikke kun det danske kronprinspar, der har benyttet sig af boligudlejning.

For også det norske kronprinspar bestående af kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har valgt at udleje en af deres ejendomme.

Helt præcist er det en nabovilla til kronprinsparrets residens Skaugumgård, der ligger i Asker Kommune små 20 kilometer fra den norske hovedstad, Oslo, som den royale familie har valgt at udleje.

Det er hjemmesiden Finn.no, der giver interesserede muligheden for at leje den royale ejendom, hvor der også kan ses flere billeder af boligen.

Ifølge annoncen tilbydes den 209 kvadratmeter store bolig fra 2014 til en pris på 27.000 norske kroner om måneden, svarende til omkring 20.000 danske kroner, med tre måneders opsigelse i lejekontrakten.

For det beløb får man en umøbleret bolig i to etager med fem soveværelser, to stuer og to badeværelser. Derudover oplyses det, at boligen ligger i et 'meget attraktivt og børnevenligt område'.

Til sammenligning blev det danske kronprinspars skihytte i Verbier udlejet for en pris mellem 41.200 og 65.400 danske kroner. Kort tid efter historierne var begyndt at rulle i pressen, blev hytten fjernet fra boligudlejningsportalen.

Her ses det royale hus, der nu lejes ud. Kronprinsparrets residens, Skaugum gård, ses med det brunlige tag længst til venstre i billedet, mens markøren viser huset længst til højre i billedet, som er muligt at leje.
Her ses det royale hus, der nu lejes ud. Kronprinsparrets residens, Skaugum gård, ses med det brunlige tag længst til venstre i billedet, mens markøren viser huset længst til højre i billedet, som er muligt at leje. Foto: Google Maps
Vis mere

Ifølge kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, skyldtes det blandt andet, at ejendommen ikke længere var anonym, hvorfor forudsætningerne for udlejning ikke længere var de samme.

»Og for netop et kronprinspar gør dette en forskel i forhold til muligheden for at kunne have noget privat og noget privatliv. Ud over det er der også et sikkerhedsmæssigt aspekt,« sagde Lene Balleby i den forbindelse til B.T.

Tilbage i 2016 kom den norske kronprins Haakon i problemer, da det blev offentligt kendt, at han i årevis havde udlejet flere af boligerne på den royale grund i sydvest for Oslo, uden at søge om tilladelse først.

»Det har ikke været i orden, og det er mit ansvar,« sagde kronprins Haakon dengang, hvor det samtidigt blev understreget, at kronprinsen hurtigst muligt ville sende en ansøgning til myndighederne i Asker Kommune, hvor boligerne ligger.