Kronprinsparret fortalte for nylig ved et pressemøde, at de ejer en skihytte i byen Verbier i Schweiz, og det er ikke den eneste ejendom, som Kronprinsen har ejet.

Han kunne fortælle, at han havde købt skihytten for mere end 10 år siden, men nu er det kommet frem, at han før det ejede en lejlighed i Paris.

Det er bladet Her & Nu, som bringer historien om lejligheden, og over for dem bekræfter kongehuset, at Kronprinsen har haft en lejlighed i den franske hovedstad.

De bekræfter desuden, at lejligheden skulle være solgt igen, men vil dog ikke komme tættere på, hvilket beløb den royale tronfølger fik for den.

Efter det kom frem, at kronprinsparret ejer en skihytte i de schweiziske alper, så er der sat spørgsmålstegn ved, om de kongelige burde udleje for at tjene penge ved siden af de årpenge, som de modtager.

Noget, som flere eksperter har sat spørgsmålstegn ved.

Kongehusets kommunikationsafdeling vil ikke kommentere, om Kronprinsen har lejet sin tidligere lejlighed i Frankrig ud, da B.T. har fat i dem.

Sidste uge meldte man ud, at kronprinsparret ville stoppe med at leje deres hytte ved skisportstedet.

»Nu er det jo ikke længere en anonym ejendom, så forudsætningerne for udlejning er ikke længere de samme. Og for netop det kronprinspar gør dette en forskel i forhold til muligheden for at kunne have noget privat og noget privatliv. Ud over det er der også et sikkerhedsmæssigt aspekt,« sagde Lene Balleby, som er kommunikationschef i kongehuset, til Ritzau.

»Alt, hvad huset angår, betales ud af kronprinsparrets private midler. De penge, der er kommet ind ved at leje huset ud, er brugt til at sikre driften, vedligehold og så selvfølgelig at afdrage på lånet. Med andre ord: Lejeindtægterne overstiger ikke de løbende udgifter,« forklarede hun videre.

Sagen er kommet frem i offentligheden, efter at kronprinsparret valgte at sende deres børn på et tre måneder langt skoleophold i byen Verbier. Her skal børnene gå i skole og møde mennesker fra andre kulturer, samtidig med at de får mulighed for at dyrke deres hobby med at stå på ski.

De startede i skole 6. januar, hvor pressemødet også blev holdt.