Kronprins Frederik har startet det meget populære løb Royal Run, og i år skal det også afholdes i den grønlandske hovedstad Nuuk. Nu kan de deltagende glæde sig endnu mere.

Det er nemlig blevet offentliggjort, at Kronprinsen skal løbe med i Grønland 28. maj.

»Rigsfællesskabets største løbearrangement, Royal Run, kommer til Grønland. Jeg glæder mig til at se den største menneskesamling i Grønland - det bliver helt vildt,«  siger løbsarrangør Kim Godtfredsen ifølge en pressemeddelelse fra Royal Run og tilføjer:

Jeg håber, det kan være med til at skabe endnu større interesse for at løbe og blive mere aktiv i hverdagen«

At arrangementet skal afholdes i Nuuk, og at selve idémanden bag, kronprins Frederik, skal løbe med, vækker også glæde på rådhuset i Nuuk.

»Vi er meget glade for at kunne være værter for Royal Run, hvor vi kan være med til at slå et slag for folkesundheden. Nuuk har tidligere været vært for internationale events, der samler kultur- og idrætslivet. Sammen med Kronprinsen får kommunens borgere mulighed for at bevæge sig i fællesskab i Nuuks smukke naturomgivelser,« siger Charlotte Ludvigsen, borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq og uddyber:

»Vi glæder os til at vise vores by frem.«

Royal run er startet i forbindelse med Kronprinsens 50 års fødselsdag, og det er blevet en stor succes med en masse tilmeldte løbeglade danskere. I år er der indtil videre over 67.000 tilmelde danskere.

Den nye destination glæder også arrangørerne bag arrangementet.

»Royal Run i Nuuk bliver ikke alene en storslået oplevelse for alle medvirkende, det er også en drømmedestination i Royal Run-sammenhæng. Royal Run er fællesskabets fest, og i Nuuk får vi muligheden for at fejre Rigsfællesskabet sammen med Kronprinsen og det grønlandske folk,« lyder det fra Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik, på vegne af Idrætsvisionen Bevæg dig for livet, der står bag Royal Run.

»Lige som på Færøerne i forbindelse med Royal Run 2019 bliver det utvivlsomt et ganske særligt startskud forud for Royal Run på dansk jord i pinsen,« slutter han.

I år bliver Royal Run desuden løbet i København, Sønderjylland, Aalborg, Odense og Bornholm.