Kronprins Frederik skulle på lørdag have deltaget i VM i cross, der bliver afholdt ved Moesgård Museum i Aarhus.

Desværre må den danske kronprins se med fra sidelinjen, da han er blevet skadet, skriver Århus Stifttidende.

Kronprins Frederiks knæ er overbelastet, og derfor kan han ikke deltage i løbet som først planlagt, men Danmarks kommende konge kommer dog alligevel til at kaste glans over arrangementet på anden vis.

Han skal nemlig stadig overrække medaljer til seniorkvinderne og skal skyde løbene for U20 herrer og motionsstafetløbet i gang.

Det var også sidstnævnte løb, der har distancen 4 x 2 km, Kronprinsen selv skulle have deltaget i.

Direktør i Dansk Atletik er dog stadig begejstret for kronprins Frederiks deltagelse.

»H.K.H. Kronprinsens rolle som starter for såvel de største talenter i verden og for motionsstafetten udtrykker på fornemste vis hele visionen bag VM Cross i Danmark. Mændenes U20 klasse indeholder de absolut største løbetalenter, verden har at byde på; udøvere, som H.K.H. Kronprinsen sandsynligvis vil gense i kommende år i kraft af sin rolle som IOC-medlem. Og senere vil han sende motionsstafetterne med folk i alle aldre afsted,« siger direktør i Dansk Atletik, Jakob Larsen, i en pressemeddelelse.

Det var tilbage i januar, at Dansk Atletik kunne løfte sløret for, at kronprins Frederik skulle deltage i løbet.

Det kunne lade sig gøre, fordi der for første gang nogensinde er mulighed for at tilmelde sig såkaldte åbne løb ved dette års VM i cross, og således kan alle tilmelde sig.

Kronprins Frederik har aldrig lagt skjul på, at sport og løb betyder meget for ham. Således fejrede han sidste år sin 50-års fødselsdag med arrangementet Royal Run, der igen i år vender tilbage og giver danskerne mulighed for at løbe med Kronprinsen.

Arrangementet finder i år sted den 10. juni.

Kongehuset oplyser til B.T., at man ikke har yderligere kommentarer til sagen.