Kronprins Frederik kommenterer nu prins Felix' exit fra militæret.

B.T. talte eksklusivt med Kronprinsen ved indvielsen af Veteranhjem Midtjylland mandag eftermiddag. Kongehuset og Forsvaret har altid været tæt forbundet, men i fredags valgte prins Felix at afbryde sin militæruddanelse ved Hærens Løjtnantsuddannelse ved Gardehusarkasernen i Slagelse. Det overraskede kongehuseksperter og historikere.

Men noget tyder på, at prins Felix har Kronprinsens opbakning.

»Hvad angår mine nevøer, det er jo deres udfordringer. Men for mig er der ikke nogen kæder, der er brudt her,« siger kronprins Frederik til B.T.

Prins Felix, efter at han er blevet student fra Gammel Hellerup Gymnasium 23. juni 2021. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Prins Felix, efter at han er blevet student fra Gammel Hellerup Gymnasium 23. juni 2021. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Dermed siger Kronprinsen, at han ikke bærer nag over prinsens beslutning. Kronprinsen giver med sine ord samtidig sin opbakning til prins Nikolai, der også valgte at afbryde sin militære uddannelse i 2018.

Traditionelt set har mandlige medlemmer af Kongehuset taget en militærudannelse, og det er den tradition, prins Joachim og grevinde Alexandras sønner har brudt.

Forleden kunne B.T. fortælle, at prins Felix havde valgt at stoppe i militæret.

»Det er rigtigt, at prins Felix stopper i militæret. Det ligger simpelthen ikke til ham, og derfor har han besluttet sig for at stoppe nu. Nu skal prinsen stille og roligt finde ud af, hvad han så skal lave,« sagde grevinde Alexandras presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, til B.T.

Prins Felix, studenterkørsel, Gammel Hellerup Gymnasium.
Prins Felix, studenterkørsel, Gammel Hellerup Gymnasium. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Hun fortalte også, at grevinde Alexandra bakker sin søn op.

»Grevinden er glad for, at hendes sønner trods alt tør udfordre sig selv, selvom alting ikke altid lykkes,« forklarede Helle von Wildenrath Løvgreen.

Kronprinsen besøgte mandag eftermiddag Veteranhjem Midtjylland, hvor danske militærveteraner og deres pårørende nu har fået nye omgivelser i Brabrand.

»Det er en stor anerkendelse, at Kronprinsen kommer, og at han støtter op om veteranerne og viser, at det er sådan nogle steder her, der skal til, for at vi kan få et hjem på vejen hjem, som det hedder. Det betyder meget,« sagde vetaranen Torben Dissing til B.T.

Torben Dissing er veteran og har været udsendt i Cypern, Kosovo og Bosnien.
Torben Dissing er veteran og har været udsendt i Cypern, Kosovo og Bosnien.
Vis mere

Han har været udsendt i Cypern, Kosovo og Bosnien i Danmarks tjeneste.

»Det betyder altid noget at møde veteraner rundtomkring i landet. De må aldrig glive glemt. Det kan godt være, de bliver gemt, men de bliver aldrig glemt. Det er vi mange, der sørger for, at de ikke bliver. Og i dag er en festdag for dem, fordi vi indvier nogle superlokaler for dem i fantastiske omgivelser, som jo gør, at man bliver stolt og varm over, at vi har en veteranpolitik,« sagde kronprins Frederik.

Kronprinsen havde selskab af Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard, og af tidligere forsvarsminister Søren Gade. Nuværende finansminister Nicolai Wammen var desværre forhindret på grund af forhandlinger på Christiansborg.

Kronprins Frederik indviede Arkitektskolen Aarhus.
Kronprins Frederik indviede Arkitektskolen Aarhus. Foto: Bo Amstrup
Vis mere