Torsdag morgen vælter regnen ned flere steder i Danmark, og for Kongehuset kunne timingen ikke være værre.

I dag afholder dronning Margrethe nemlig sin store årlige kongejagt i Gribskov i Nordsjælland med efterfølgende jagttaffel på Fredensborg Slot, og det kan godt gå hen og blive en kold og stormende affære.

TV 2 Vejret melder nemlig både om sne og regn ved Fredensborg det meste af dagen og temperaturer mellem en og fire grader.

DMI har ingen specifik vejrudsigt for Gribskov, men advarer om kraftig regn ved de omkring liggende nordsjællandske byer Græsted og Helsinge.

B.T. har modtaget et par læserbilleder fra Helsinge taget torsdag morgen, hvor sneen for længst har bredt sig.

Se et eksempel herunder:

En baghave i Helsinge torsdag morgen.
En baghave i Helsinge torsdag morgen. Foto: Privatfoto
Vis mere

Ifølge Billed Bladet styrer kronprins Frederik slagets gang i Gribskov, hvor han indleder jagten med en morgentale kl. 8.30.

Kongehuset oplyser kort efter denne morgenparole til B.T., at parolen blev afviklet som planlagt.

Dermed har kronprins Frederik altså kunnet ønske de mange fornemme gæster velkommen, og dagens våde og stormfulde kongejagt kunne gå igang.

Normalt får pressen lov til at følge dagens jagtselskab, men ikke i år.

For en uge siden lød det fra Kongehusets kommunikationsafdeling:

»Pressens muligheder for at dække de årlige Kongejagter varierer hvert år. I år inviteres pressen til at dække de to Kongejagter, som finder sted senere på måneden i Jylland.«

Et billede fra Kongejagten i 2002. 
Et billede fra Kongejagten i 2002.  Foto: Jørgen Jessen/NF-NF
Vis mere

Den årlige kongejagt på Fredensborg adskiller sig fra de to jagter i Jylland, da det er en af de fineste jagter, hvor gæstelisten byder på mange prominente personer, herunder en del danske og udenlandske adelsfolk samt meget velhavende personer.

Sidste år var blandt andre Danmarks rigeste mand, Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, prinsesse Benediktes søn, prins Gustav, samt Danmarks største private jordbesidder, milliardær og Lensgreve Bendt Wedell, med.

Hør B.T. royale podcast 'Kongehuset bag kulissen' herunder'.