Kongehuset kom mandag i modvind.

Det skyldes gæstelisten til årets første Kongejagt, hvor det mandlige køn måtte siges at være overrepræsenteret.

Faktisk var der ikke én eneste kvinde på listen.

Det fik flere danskere til tasterne. Heriblandt museumsdirektør Jane Sandberg, der på Facebook delte gæstelisten med teksten 'Kvinder går åbenbart ikke på jagt'.

Nu kommenterer Kongehuset på kritikken.

»Det er ærgerligt, at der ikke var kvindelige jægere med på jagten denne gang,« lyder det fra Kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, til B.T.:

»Vi er naturligvis opmærksomme på problematikken, og der har jo også tidligere været kvindelig deltagelse i Kongehusets jagter. Det håber vi, også bliver tilfældet i fremtiden.«

Kongehuset oplyser i forlængelse heraf, at der i den indeværende jagtsæsons kommende Kongejagter vil være kvindelige jægere at finde på listen.

B.T.s royale korrespondent, Jacob Heinel Jensen, er overrasket over, at Kongehuset reagerer så prompte på kritikken.

»Det giver et klart billede af, at det her er en kritik, de virkelig ikke vil have på sig,« siger han og fortsætter:

»Men det er også et eksempel på, at de rent faktisk lytter. Og det tror jeg bestemt hænger sammen med den nye linje, Kronprinsparret har lagt for dagen.«

Ifølge Jacob Heinel Jensen taler de manglende kvindelige gæster også imod, hvad Kronprinsparret ellers står for.

»Det er jo rigtigt, når de fortæller, at der tidligere har været kvinder på gæstelisten. Det må man give dem. Men jeg tror simpelthen, Kongehuset er nødt til at tænke på, at der altid skal stå kvinder på gæstelisterne – ikke kun en gang imellem,« siger han og fortsætter:

»Ellers fremstår det hult.«

Andre læser også