Han havde fået drømmejobbet i sin karriere. Han skulle være dj til prins Christians barnedåb. Et job han ikke vil glemme.

Dj og nu psykoterapeut Jean Eric von Baden har oplevet nogle dramatiske ting, da han var misbruger.

Det fortæller han om i podcasten Radio Afhængighed, hvor Jean Eric von Baden kommer med en vild anekdote fra de kongelige gemakker.

»Jeg blev booket af prins Frederik og hans ven og skulle spille i Fredensborg til barnedåben, og alle Europas kongehuse var der. Dengang havde jeg en realitystjerne-kæreste og var rimelig fucked. Jeg tror, jeg var på antabus med en blanding af nervemedicin på det tidspunkt. Men jeg kunne stadig drikke lidt,« fortæller den 44-årige eksmisbruger.

Barnedåb på Valdemar Slot. Datter af Lensgreve Niels Juel Brockdorff - Caroline Fleming og hendes mand Rory Fleming holder barnedåb. Her Prins Joachim, Kronprinsesse Mary med Prins Christian på armen og Kronprins Frederik.
Barnedåb på Valdemar Slot. Datter af Lensgreve Niels Juel Brockdorff - Caroline Fleming og hendes mand Rory Fleming holder barnedåb. Her Prins Joachim, Kronprinsesse Mary med Prins Christian på armen og Kronprins Frederik. Foto: Jeppe Michael Jensen
Vis mere

Inden Jean Eric von Baden for alvor gik i gang med sit dj-set, blev han nervøs og gik derfor ud i køkkenet til de ansatte. Her fik han nogle øl af mærket Tuborg FF. Dernæst gik han ind og gjorde vinyler og cd'er klar.

»Dronningen og prins Henrik kommer ind i nogle pelse. De kommer over, og jeg drikker shots sammen med Henrik, og han scratcher lidt på mine cd'er. Det hele er meget surrealistisk,« lyder det fra Jean Eric von Baden, og han fortsætter:

»Det gik ellers rigtig godt, og lige pludselig kan jeg bare se, at det begynder at sortne for mig. En klap, der går ned. Og så er det næste, jeg husker, at jeg vågner op i mit hjem. Der er militærfodspor over det hele, og mit tøj ligger pænt foldet sammen.«

Jean Eric von Baden sad og tænkte: 'Hvad skete der,' for han kunne absolut ikke huske, hvad der var sket.

Kronprins Frederik, Kronprinsesse Mary og den lille nydøbte prins Christian Valdemar Henri John ankommer til receptionen i Riddersalen på Christiansborg efter den kongelige barnedåb. Efter kkronprinsparret kommer dronning Margrethe, Prins Henrik, John Donaldson og Susan Donaldson.
Kronprins Frederik, Kronprinsesse Mary og den lille nydøbte prins Christian Valdemar Henri John ankommer til receptionen i Riddersalen på Christiansborg efter den kongelige barnedåb. Efter kkronprinsparret kommer dronning Margrethe, Prins Henrik, John Donaldson og Susan Donaldson. Foto: Bjarke Ørsted
Vis mere

Det viste sig, at han var kollapset i sin brandert, en time inden festen sluttede, og efterfølgende er blevet båret ud af slottet, sat ind i en af kongehusets biler og kørt hjem.

Sidenhen er han dog blevet booket igen af den tilgivende kronprins Frederik, dog med det forbehold, at Jean Eric von Baden kun drak cola. Ifølge dj'en havde Kronprinsen fortalt, at de nu havde noget at snakke om ved morgenbordet dagen efter.

Efter kollapset gik det op for Jean Eric von Baden, at han var misbruger, og at alkohol og stoffer havde været en fast del af hans liv på den ene eller den anden måde i mange år, efter begge hans forældre døde i en tidlig alder.

Hans liv bestod i en lang årrække af alkohol, MDMA, kokain, LSD, amfetamin og andre stoffer. Jean Eric von Baden fandt ud af, at han ikke kunne spille uden coke og ikke slappe af uden hash – i dag er han stoffri og psykoterapeut, hvor han hjælper andre i lignende problemer.