I juli sidste år blev prins Joachim indlagt med en blodprop i hjernen.

Nu taler han og hustruen, prinsesse Marie, ud om den dramatiske episode for første gang.

Det gør de i et stort interview med Hjernesagen, hvor de blandt andet sætter ord på den frygt, der gik igennem dem, da prinsen blev hastet til operationsbordet på hospitalet i Toulouse, Frankrig.

»Jeg vidste med det samme, at der var noget alvorligt galt med hans hjerne,« siger prinsesse Marie i interviewet og fortsætter:

»Jeg kunne se hans ansigtslammelse. Det var … Det var meget forfærdeligt. Det er billeder, som for altid er i mit hoved.«

Prins Joachim og prinsesse Marie taler ud om prinsens blodprop i hjernen. Foto: Hjernesagen
Prins Joachim og prinsesse Marie taler ud om prinsens blodprop i hjernen. Foto: Hjernesagen
Vis mere

Det var 24. juli 2020, at prins Joachim blev ramt af den store blodprop i hjernen i den sydfranske by.

Prinsesse Marie fortæller i interviewet, at hun opdagede, at der var noget galt med prins Joachim, fordi han først begyndte at vrøvle, og hans ansigt altså derefter begyndte at blive lammet.

Hun ringede derfor med det samme efter en ambulance, som nåede frem efter blot 15 minutter.

I løbet af den 20 minutter lange køretur til hospitalet i byen Cahors nåede prins Joachim at miste hele følelsen i sin venstre side af kroppen fra ansigtet og ned til foden.

På hospitalet blev han tjekket, og tilstanden blev vurderet så alvorlig, at han skulle fragtes til hospitalet i Toulouse for at få opereret den 13 millimeter lange blodprop ud af hjernen.

En blodprop, der sad blot fire-fem centimeter fra halspulsårens forgrening.

»Det var SÅ tæt på en tragedie, som kunne have ændret vores liv for evigt. Vi er meget taknemmelige for at være sammen i dag og kunne snakke med jer om det,« siger prinsesse Marie til Hjernesagens journalist.

I interviewet med Hjernesagen roser prinsen sin hustru for, hvordan hun håndterede situationen.

»Hun var fantastisk! Hun gik i soldatermode … Jeg ved, at jeg med Marie har en snarrådig, kærlig, omsorgsfuld og sikker støtte,« siger han og fortæller, at hun reddede hans liv ved at reagere så hurtigt, som hun gjorde.