I popbandet Aqua var René Dif kendt som ham den højtråbende med det gode humør. Men som barn var det en anden rolle, han ofte spillede.

Før han kom i skole, nåede han at bo på børnehjem i tre år, og i skolen blev han mobbet. Det fortæller han i Radio4-programmet 'Under nålen'.

René Dif har 49 tatoveringer. Én af dem fortæller historien om hans tilblivelse. På højre overarm har han det danske og det algeriske flag tatoveret sammen med sit fødselsår 1967. For René Dif er søn af en algerisk far og en dansk mor.

»Jo ældre jeg bliver, jo mere betyder tilhørsforholdet til Algeriet,« fortæller han i programmet.

René Dif viser den tatovering, der viser, hvor han stammer fra. Foto Krestine Havemann/Radio4
René Dif viser den tatovering, der viser, hvor han stammer fra. Foto Krestine Havemann/Radio4
Vis mere

Men som ung var det præcis dét, han blev mobbet med:

»Jeg var ham mulatten. Dengang undertrykte jeg det (sin oprindelse, red.), men jo ældre jeg bliver, jo mere tænker jeg 'fandeme nej, jeg er, som jeg er'.«

Som barn og ung var han alt for ofte den nye dreng i klassen. I løbet af sin folkeskoletid nåede René Dif at gå på syv forskellige skoler.

»Jeg havde damp – jeg havde så meget krudt i røven, at jeg nærmest nåede at gå på alle skoler på Frederiksberg og en i Bispebjerg,« siger han til Radio4.

I Radio4-programmet 'Under nålen' fortæller René Dif om sine tatoveringer, og hvad de hver især betyder for ham. Foto Krestine Havemann/ Radio4
I Radio4-programmet 'Under nålen' fortæller René Dif om sine tatoveringer, og hvad de hver især betyder for ham. Foto Krestine Havemann/ Radio4
Vis mere

Han siger selv, at han 'ikke var til at styre på 20 tønder land'.

Heller ikke forældrene kunne håndtere ham, så før han kom i skole, boede han i tre år på et børnehjem ved Næstved.

»Jeg var lidt overladt til mig selv. Jeg kom hjem i weekenderne, hvis jeg opførte mig ordentligt. Men der var mange gange, hvor jeg ikke var hjemme,« siger han i programmet.

På trods af børnehjem og mobning vil han ikke selv beskrive sin opvækst som hård.

Aqua-koncert på Plænen i Tivoli. Fredagsrock i Tivoli 7. august. Lene Nystrøm og Rene Dif.
Aqua-koncert på Plænen i Tivoli. Fredagsrock i Tivoli 7. august. Lene Nystrøm og Rene Dif. Foto: Teitur Jonasson
Vis mere

I skolen forsøgte han efter bedste evne at ignorere mobberne.

»Jeg tænkte, at de var dummere, end jeg var. Hver gang de generede mig, tænkte jeg: 'De må have det dårligt selv'. Så jeg tog det ikke så nært.«

I dag har han fundet ro med sin historie. Som voksen har han været i Algeriet mange gange og har masser af familie dernede.

»Jeg kan ikke kommunikere med dem, for de taler kun arabisk og fransk, men nu tør jeg godt sige, hvor jeg kommer fra.«