Folkeskoletiden er snart slut for prins Christian. Han skal efter sommerferien begynde i gymnasiet på kostskolen Herlufsholm, og det glæder rektor Mikkel Kjellberg sig meget til.

»Vi er naturligvis meget glade for, at kongehuset har valgt os,« siger han, da B.T. taler med ham.

Og forberedelserne til næste skoleår er allerede godt i gang. Dog gør man ikke noget særligt ud af, at den 15-årige tronfølger skal bruge de næste tre år på skolen. Han vil blive behandlet som enhver anden elev.

»Det er jo ikke et officielt besøg, han aflægger os. Han skal gå på skolen som alle vores andre elever,« siger Mikkel Kjellberg.

Rektor Mikkel Kjellberg foran Herlufsholm Skole.
Rektor Mikkel Kjellberg foran Herlufsholm Skole. Foto: Tobias Kobborg
Vis mere

Det betyder blandt andet, at prinsen skal sove sammen med op til 30 andre elever på en af skolens sovesale.

»Vi har sovesale – i nogle sover der 18-19 elever, og i andre er der et par og 20 elever på – og så har eleverne værelser, hvor de tilbringer dagtimerne, hvor de for eksempel kan læse,« forklarer rektor.

Prins Christian skal gå på det almene gymnasium, og har endnu ikke valgt den studieretning, han ønsker. Han skal først igennem det, man kalder et grundforløb, der ruster en til at tage det rigtige valg.

Mikkel Kjellberg forklarer, at det særlige ved Herlufsholm blandt andet er, at man bærer en skoleuniform. Desuden er man også den eneste kostskole, hvor eleverne sover på sovesale.

Sådan så det ud, da prins Nikolai (th.) gik på skolen for nogle år siden.
Sådan så det ud, da prins Nikolai (th.) gik på skolen for nogle år siden. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Han glæder sig også til Herlufsholms årlige skolebal, hvor forældre vil blive inviteret. Det gælder selvfølgelig også prins Christians forældre, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

Prins Joachims ældste søn, prins Nikolai, der er fætter til prins Christian, gik på Herlufsholm, der ligger i Næstved, i skoleåret 2014/15. Han tog sin 10. klasse der.

Da kronprins Frederik og prins Joachim var unge, gik de på kostskolen École des Roches i Normandiet i Frankrig.

Et skoleår på kostskolen Herlufsholm koster 157.000 kroner og indeholder undervisning, kost og logi.