Lyt til artiklen

Til juni kan prins Christian lægge folkeskoletiden bag sig, når han afslutter 9. klasse på Tranegårdskolen, som har dannet rammerne for hans skolegang siden 0. klasse.

Nu løfter kongehuset i et opslag på Instagram så sløret for, hvilke skolemæssige eventyr prinsen efter sommerferien begiver sig ud på.

»Prinsen ønsker at fortsætte sin skolegang på Herlufsholm Gymnasium i Næstved, hvor han efter sommerferien er tilmeldt skolens kostafdeling,« står der i opslaget, som også indeholder et billede af den unge prins.

Den 15-årige prins flytter altså hjemmefra for at få en dagligdag blandt de andre elever på Herlufsholm. Et sådan forløb koster for skoleåret 2021/22 157.000 kroner for kosteleverne.

Med sin beslutning kommer prins Christian til at gå i sin fætters fodspor.

Også prins Joachims ældste søn, prins Nikolai, har nemlig betrådt skolegangene i Næstved. I skoleåret 2014/15 gik prinsen nemlig i 10. klasse på Herlufsholm.

Han blev dermed den første royale til at indskrive sig på Herlufsholm. Han og fætter prins Christian er dog langtfra de eneste kendte navne, der kan kalde sig elever på Herlufsholm.

Også kunstner Kristian von Hornsleth, iværksætter Christian Stadil samt skuespiller Pilou Asbæk har haft deres gang på skolen.

Det er langtfra uvant for de kongelige at trække i kostskoleuniformen.

Også prins Christians far, kronprins Frederik, var i sine teenageår elev på en kostskole. Det samme var hans bror, prins Joachim.

Begge dronning Margrethes sønner har nemlig været elever på kostskolen École des Roches i Normandiet i Frankrig. Det var de fra 1982 til 1983.

Også Dronningen har været indskrevet på en udenlandsk kostskole.

Efter sin tid som folkeskoleelev på N. Zahles Gymnasieskole drog den unge Margrethe i 1955 mod England for at blive undervist på North Foreland Lodge, en kostskole i Hampshire.

Her gik hun i et år, hvorefter hun vendte tilbage til N. Zahles Gymnasium og blev sproglig student.