Prins Harry er »egoistisk og umoden«, når han i en alder af 36 år endnu ikke har glemt den frustration, han følte, da der udbrød landesorg i kølvandet på hans mors alt for tidlige død.

Det mener i hvert fald den britiske royale reporter og forfatter til bogen 'Harry – samtaler med prinsen' Angela Levin.

»Jeg kunne forstå, han havde det sådan, da han var 12, og han har sagt det samme til mig, da jeg interviewede ham på Kensington Palace, men jeg mener, han burde være kommet over det, nu hvor han er 36,« siger hun ifølge Mirror i programmet The Royal Beat på True Royalty TV.

Udtalelsen kommer i kølvandet på Oprah Winfreys dokumentarserie 'The Me You Can't See', hvor prins Harry fortæller om sit psykiske helbred og i den forbindelse kommer ind på tabet af moderen.

'The Me You Can't See' er Oprah Winfreys andet store interview med prins Harry. I februar lavede hun også et dobbeltinterview med prinsen og hans hustru, hertuginde Meghan.
'The Me You Can't See' er Oprah Winfreys andet store interview med prins Harry. I februar lavede hun også et dobbeltinterview med prinsen og hans hustru, hertuginde Meghan. Foto: Handout.
Vis mere

Her fortæller han om den forfærdelige dag, hvor han som 12-årig med bøjet hoved måtte gå bag sin mors kiste og forsøge at holde ansigtet i de rette folder, mens hele verdens øjne hvilede på ham.

»At skulle dele min sorg med hele verden … Det føltes, som om jeg ikke var i min egen krop. Jeg fulgte bare med og gjorde, hvad der blev forventet af mig,« siger han.

»Jeg viste kun en tiendedel af, hvad alle andre viste. Og jeg kunne ikke lade være med at tænke: 'Det her er min mor. I andre har ikke engang mødt hende.'«

Angela Levin kan godt forstå, han havde det sådan dengang. men hun undrer sig over, at han ikke er kommet videre, fortæller hun. Og så mener hun, at det er både egoistisk og umodent ikke at anerkende, at den almindelige brite også følte sorg.

Prins Phikip, prins William, Earl Spencer, prins Harry og prins Charles går bag prinsesse Dianas kiste ved begravelsen i 1997.
Prins Phikip, prins William, Earl Spencer, prins Harry og prins Charles går bag prinsesse Dianas kiste ved begravelsen i 1997. Foto: JEFF J MITCHELL
Vis mere

»Det var forfærdeligt, at han skulle gå bag sin mor, men at tage det ilde op, at folk beundrede og elskede hende – jeg synes ikke, det er op til ham at sige, hvem der må sørge over hende.«

Det er ikke første gang, Angela Levin kritiserer den britiske tidligere prins.

Efter det opsigtsvækkende dobbeltinterview, som prinsen og hans hustru gav til Oprah Winfrey i kølvandet på deres farvel til det britiske kongehus, bemærkede hun, at prins Harry var kommet under tøflen.

Hvor prins Harry – efter hendes mening – nægtede at være storebror Williams sidestykke, har han accepteret at blive Meghans, bemærkede hun.

»Men han er selvfølgelig ikke den første mand i verden, der bliver forblændet af en smuk kvinde med en anden dagsorden, som han så tager til sig som sin egen,« skrev hun i The Sunday Telegraph.

Desuden har hun langet ud efter ham for at have 'glemt' sit britiske ophav så hurtigt og taget hertuginde Meghans amerikanske accent og vendinger til sig.