Modsat andre havde prins Joachim slet ikke søgt jobbet som forsvarsattaché. Alligevel er det ham, der i september overtager tjansen på den danske ambassade i Frankrig.

I alt søgte fem personer om stillingen som forsvarsattaché, før det endelige valg faldt på prinsen, der blev hentet ind fra sidelinjen.

Det oplyser statsminister Mette Frederiksen (S) i et svar til Folketinget foranlediget af to spørgsmål stillet af Enhedslistens Eva Flyvholm og Søren Søndergaard.

I alt har makkerparret stillet statsministeren 17 konkrete spørgsmål i sagen om prinsens nye job. Heraf altså de to om ansøgerne til stillingen, som blev slået op 30. marts.

For at kunne besvare spørgsmålene har Mette Frederiksen hentet hjælp hos Forsvarsministeriet, der i en udtalelse beretter følgende:

'Det er normal praksis, at der ikke oplyses om de specifikke omstændigheder ved konkrete ansættelsesprocesser.'

'Det kan dog helt ekstraordinært oplyses, at der var fem ansøgere til stillingen, og at prins Joachim ikke var blandt ansøgerne.'

Det har tidligere været fremme, at det var Forsvarsministeriet, der rettede henvendelse til prinsen, og ikke omvendt.

Simpelthen fordi han er den bedste kandidat til at bygge bro mellem det danske og franske forsvar, har forsvarsminister Trine Bramsen (S) tidligere forklaret.

Og det er altså ikke kun, fordi han kan kalde sig halvt franskmand og prins. Noget, Forsvarsministeriet understreger i et af svarene til Folketinget.

'Hans Kongelige Højhed Prins Joachim er åbenlyst kvalificeret til stillingen som forsvarsattaché som følge af sin hidtidige tjeneste i Forsvaret og sit indgående kendskab til det franske sprog og fransk kultur.'

'Herudover er Prins Joachim netop nu i færd med at afslutte Frankrigs højest rangerende militære uddannelsesforløb. Med disse kompetencer vil han utvivlsomt være et aktiv på posten.'

Dermed besidder prinsen altså flere af de kompetencer, som blev efterspurgt i jobopslaget. Heriblandt franskkundskaber og kendskab til det danske samt franske forsvar.

Ja, faktisk har prins Joachim så solide kompetencer, at forsvarsminister Trine Bramsen slet ikke kan forestille sig bedre kandidat til at bygge bro mellem det danske og franske forsvar, har hun tidligere fortalt.

Og dermed blev de fem ansøgere fejet af vejen. De nåede dog ikke langt i deres jobsøgning.

Ansættelsesprocessen blev nemlig sat i bero, da muligheden for at få prins Joachim på posten opstod.

På det tidspunkt var jobbet ikke blevet lovet væk til andre.