Lyt til artiklen

Mystikken om, hvad der er sket med Monacos fyrstinde Charlene fortsætter, efter hun forleden atter dukkede frem i rampelyset efter at have været fraværende i knap et år.

Hendes mand, fyrst Albert, har forklaret hendes fravær med alvorlig sygdom, men nu beretter flere franske medier, at han angiveligt betaler hende for at stå ved sin side.

Det er det franske medie Voici, der i bladets seneste udgave skriver, at fyrst Albert er gået med til en aftale om, at fyrstinde Charlene får over 12 millioner euro (svarende til 90 millioner kroner) om året, hvis hun atter er at finde ved hans side igen ved officielle lejligheder.

Ifølge Voici har fyrsten indgået en fortrolig kontrakt med sin fyrstinde, hvor flere betingelser for aftalen er indskrevet.

Prinsesse Gabriella og prins Jacques har måttet undvære deres mor længe.
Prinsesse Gabriella og prins Jacques har måttet undvære deres mor længe. Foto: POOL
Vis mere

Det franske medie Paris Match citerer Voici for nyheden om kontrakten, som fyrst Albert og fyrstehuset i Monaco dog ikke har ønsket at kommentere eller bekræfte.

Hvis rygterne taler sandt, tilføjer de en ekstra dimension til den i forvejen opsigtsvækkende føljeton om fyrstinde Charlenes mystiske sygdom og overraskende langvarige fravær.

Det var under en tur til sit hjemland Sydafrika, at fyrstinden sidste år angiveligt blev så syg, at hun ikke kunne vende hjem til Monaco i over et halvt år.

Den officielle forklaring fra paladset i Monaco lød på, at den 44-årige fyrstinde, der har en fortid som elite- og OL-svømmer, havde fået en alvorlig næsesvælg-infektion under turen til Sydafrika, der resulterede i flere operationer. Operationerne gjorde angiveligt også, at fyrstinden ikke måtte flyve.

Undervejs har spekulationerne dog været enorme. Flere medier har spekuleret i, om fyrsteparret i virkeligheden var ved at blive skilt – en historie, der fik yderligere næring af, at der forud for parrets bryllup florerede en historie om, at Charlene havde forsøgt at stikke af og var blevet standset i lufthavnen.

Og bedre blev det ikke, da Charlene i slutningen af oktober vendte hjem til Monaco, men efter 11 dage atter lod sig indlægge på en klinik i Schweiz.

I et interview med magasinet People sagde fyrsten, at det hverken er kræft, corona, problemer efter plastikkirurgi eller problemer i parforholdet, der var hans kones udfordringer.

»Jeg kommer nok til at sige dette mange gange, men dette har intet at gøre med vores forhold. Det vil jeg gerne understrege. Der er ikke problemer med vores forhold – ikke med forholdet mellem mand og kone. Dette er af anden karakter,« forklarede den 63-årige fyrste.

Fyrst Alberts søstre har hjulpet ham med børnene.
Fyrst Alberts søstre har hjulpet ham med børnene. Foto: Eric Gaillard
Vis mere

Fyrstindens indlæggelse i Schweiz forklarede paladset med, at hun led af voldsom udmattelse – både af fysisk og psykisk karakter.

Derefter fik omverdenen stort set ingen livstegn fra den blonde fyrstinde i flere måneder. Ved de officielle arrangementer, som kongefamilien deltager i, så man fyrst Albert med parrets niårige tvillinger, prins Jaques og prinsesse Gabrielle, der ofte var akkompagneret af fyrstens søstre, prinsesse Caroline og prinsesse Stephanié.

Ikke engang ved juletid kom der et frisk billede af fyrstinde Charlene med familien, som fyrstehuset ellers plejer at udsende. I stedet måtte de mange royale følgere nøjes med et tegnet portræt af familien.

Fyrstindens langvarige fravær gav næring til yderligere spekulation, men lige så pludselig dukkede fyrstinden op igen.

Første gang var på et billede fra påsken for tre uger siden, og dernæst stod hun pludselig til alles overraskelse ved fyrst Alberts side ved motorløbet The ABB FIA Formula E World Championship i Monaco, hvor hun var omgivet af sin mand, fyrst Albert og parrets børn.

Siden har hun også vist sig offentligt ved en rugbykamp. Og hvis man skal tro Voici, så vil offentligheden se meget mere til fyrstinden fremover.