Lyt til artiklen

DR melder sig nu på banen i fejringen af prins Joachims yngste barn, Athena, der tirsdag for første gang i sit liv prøvede at have fødselsdag uden sin prinsessetitel.

»Kære Athena. Kæmpe stort tillykke med din 11-års fødselsdag. Jeg håber, du får verdens bedste dag, og ikke mindst at du kommer til at fejre den sammen med hele din familie,« lyder det fra radiovært Mathias Helt i et kort særafsnit af P3-podcasten 'Absolut Mathias Helt'.

Man hører herefter et klip fra Ekstra Bladets interview med prins Joachim fra september, da han grådkvalt reagerede på nyheden om, at hans børn fra årsskiftet ville miste deres prinse- og prinsessetitler, og så går Mathias Helts fødselsdagssang til Athena ellers i gang med teksten:

»Athena har fødselsdag. Hun bliver 11 i dag. Hør ikke på hvad de andre siger. Der er kun én prinsesse som dig.«

HØR SANGEN PÅ SPOTIFY HER

Mathias Helt, vært på DR-podcasten 'Absolut Mathias Helt'.
Mathias Helt, vært på DR-podcasten 'Absolut Mathias Helt'.
Vis mere

Og Mathias Helt er ikke ene om at holde fast i Athenas gamle tiltaleform.

Selvom kongehuset i et nyt opslag på Facebook og Instagram præsenterer dagens fødselar som 'Hendes Excellence Komtesse Athena', holder flere danskere i kommentarsporet fast i at kalde hende prinsesse:

'Tillykke, fineste prinsesse Athena. Herhjemme vil du aldrig være andet end netop det,' skriver en.

'Engang prinsesse … altid prinsesse. Tillykke med fødselsdagen,' skriver en anden.

'Stort tillykke med fødselsdagen, prinsesse Athena. Altid prinsesse,' lyder det fra en tredje til billedet af Athena, der for en gang skyld ikke er et nyt portrætfoto, men taget fra fotobureauet Scanpix' arkiv.

Prins Joachim og familien til dronning Margrethes regeringsjubilæum den 11. september.
Prins Joachim og familien til dronning Margrethes regeringsjubilæum den 11. september. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

På trods af at prins Joachims børn officiel mistede deres titler den 1. januar, har de endnu ikke fået ændret dem i cpr-registret.

Ifølge Helle von Wildenrath Løvgreen, der er talsperson for grev Nikolai og Felix' mor, grevinde Alexandra, skyldes det for deres vedkommende, at de to grever havde planlagt flere rejser, hvor det var nødvendigt for dem at bruge deres gamle pas, hvor de hedder 'prins'.

»De skal have rejserne overstået, og når de planlagte rejser er ovre, vil de skifte deres titler,« lød det.

B.T. har spurgt Kongehuset, hvornår titlerne senest skal være ændret officielt, men det har de ikke ønsket at besvare, da de ifølge kommunikationsafdelingen 'betragter det som privat'.

Herunder kan du høre seneste afsnit af B.T.s royale podcast 'Kongehuset bag kulissen':