Det skabte overskrifter verden over, da prins Harry og hertuginde Meghan forleden meldte ud, at de på sigt ikke vil være en del af det britiske kongehus.

Udmeldingen, som efterfølgende er blevet døbt 'Megxit', er selvfølgelig også nået hele vejen til det store USA og dermed til den amerikanske præsident, Donald Trump.

Og han er bestemt ikke begejstret.

Det fortæller han journalisten Laura Ingraham fra Fox News i et interview, der blev sendt fredag aften dansk tid.

Donald Trump.
Donald Trump. Foto: JONATHAN ERNST
Vis mere

Donald Trump kritiserer især rygterne, der lyder, at prins Harry og hertuginde Meghan ikke advarede den 93-årige dronning Elizabeth, inden de delte nyheden på Instagram.

»Jeg synes, det er trist. Det gør jeg. Det er trist. Dronningen er en fantastisk kvinde,« siger han i interviewet og fortsætter:

»Hvis du kigger efter, så har hun faktisk aldrig lavet en eneste fejl. Hun har haft en fejlfri periode.«

Da journalisten spørger, om Trump mener, at prins Harry skal droppe sine planer om at flytte delvist til Canada og blive hos familien i stedet, siger præsidenten, at han ikke vil blande sig for meget, da han 'har stor respekt for dronningen'.

Donald Trump siger herefter, at 'det ikke burde ske for hende' (dronning Elizabeth).

Det er ikke første gang, at den amerikanske præsident udtrykker utilfredshed med hertuginde Meghan.

I sommer kaldte han hende for 'nasty' (ækel), da han af The Sun blev spurgt ind til en række kritiske kommentarer, som hertuginden tidligere er kommet med.

Kommentarerne gav hun, inden Donald Trump blev præsident. Hun sagde blandt andet, at hun ville flytte til Canada, såfremt han blev valgt.

Donald Trump synes, det er synd for dronning Elizabeth, at prins Harry og hertuginde Meghan vil trække sig tilbage.
Donald Trump synes, det er synd for dronning Elizabeth, at prins Harry og hertuginde Meghan vil trække sig tilbage. Foto: Neil Munns
Vis mere

Donald Trump afviste dog efterfølgende at have kaldt hertuginden for ækel – på trods af, at The Sun delte dokumentation for det i form af lydoptagelser fra interviewet.

Da Donald Trump kort tid efter besøgte det britiske kongehus, var hertuginde Meghan ikke til stede.

Det er stadig forholdsvis uvist, hvad prins Harry og Meghans udmelding reelt betyder. Ét er dog sikkert, og det er, at de vil træde tilbage fra rampelyset.

Du kan læse hele parrets udmelding på Instagram herunder: