Det kan godt være, at de stadig er en del af den kongelige familie, men når 99-årige prins Philip på lørdag bliver begravet, så vil det blive synligt for enhver, at den britiske kongefamilie har forandret sig.

Prins Harry og prins Andrew, der begge har forladt det officielle royale liv, vil formentlig tydeligt skille sig ud.

Når prins Harry sammen med sin bror vil gå bag sin farfars kiste, vil der være mere forskel på dem, end der plejer at være.

Normalt ses de to brødre ved store kongelige begivenheder i en militæruniform.

Prins Harry og prins Andrew havde tidligere altid deres militæruniformer på ved større officielle begivenheder. Men det kommer de ikke til at have på lørdag.
Prins Harry og prins Andrew havde tidligere altid deres militæruniformer på ved større officielle begivenheder. Men det kommer de ikke til at have på lørdag. Foto: TOLGA AKMEN
Vis mere

Men på lørdag er det formentlig kun prins William, der vil bære uniformen.

For da prins Harry valgte at forlade det britiske kongehus i 2020, blev konsekvensen, at han måtte aflevere både sine royale og militære titler tilbage.

Og dermed forventes det, at han dukker op til begravelsen iført et almindeligt jakkesæt, skriver Sunday Times ifølge Daily Mirror.

Det samme vil man formentlig se med dronning Elizabeths og prins Philips næstældste søn, prins Andrew.

Prins Andrew, der engang var den anden i tronfølgen efter sin storebror prins Charles, vil også komme i almindeligt jakkesæt.

Han trak sig tilbage fra sine pligter i 2019, efter han blev kædet sammen med den pædofile sexforbryder Jeffrey Epstein.

Ud over deres tøj vil der være stor spænding om prins Harry, der for første gang siden sin royale exit offentligt vil blive set sammen med sin familie.

Prins Harrys brud med kongehuset har angiveligt ikke været populært i resten af den kongelige familie, og det gjorde bestemt ikke sagen bedre, at han og hertuginde Meghan valgte at deltage i et meget åbenmundet interview med Oprah Winfrey.

Prins Andrew og prins Harry kommer ikke til at være iklædt en militær uniform ved begravelsen.
Prins Andrew og prins Harry kommer ikke til at være iklædt en militær uniform ved begravelsen. Foto: PAUL GROVER
Vis mere

Blandt andet har han ikke set sin bror, prins William, i over et år.

Ifølge royale eksperter vil de to brødre formentligt forsøge at lægge deres uoverensstemmelser til side for at ære deres farfar ved begravelsen.

Men prins Harry skal også vægte sine ord nøje, hvis skårene bare skal klinkes en smule mellem ham og resten af kongefamilien.

»Hvis han ankommer som en selvretfærdig og ikke-undskyldende kriger, risikerer han, at skilsmissen fra familien bliver permanent,« skriver Tom Bower, der er forfatter og kongehusekspert, i The Sun.