Der var formentlig en helt særlig grund til, at den britiske tronfølger forleden besøgte sin syge 99-årige far på hospitalet.

Det fortæller dronningens tidligere sekretær Dickie Arbiter til Daily Mail, efter at prinsen har været indlagt i 13 dage.

Prinsen var blevet sløj, og hans livlæge havde derfor anbefalet, at han blev tjekket på hospitalet. Den aldrende prins var dog i så god stand, at han 16. februar selv kunne gå ind på 'Kong Edward VII Hospitalet' i London.

Siden har offentligheden ikke set prinsen, der angiveligt nu bliver behandlet for en infektion.

Prins Charles ses her den 20. februar, da han forlod hospitalet efter at have besøgt sin far.
Prins Charles ses her den 20. februar, da han forlod hospitalet efter at have besøgt sin far. Foto: TOLGA AKMEN
Vis mere

Flere familiemedlemmer har dog besøgt ham og givet udtryk for, at han har det godt – heriblandt prins Philips ældste søn, prins Charles, der besøgte prinsen sidste weekend.

Ifølge Dickie Arbiter var der tilsyneladende en dybere årsag med det besøg end blot at tjekke op på prins Philips sundhedstilstand.

Den tidligere sekretær, der arbejdede for dronningen fra 1988 til 2000, mener nemlig, at prins Philip bad prins Charles om at komme for at give ham en vigtig besked.

»Jeg tror, at det var på opfordring fra prins Philip, at prinsen af Wales (prins Charles, red.) kom på besøg.«

Prins Charles ses her med begge sine forældre, dronning Elizabeth og prins Philip.
Prins Charles ses her med begge sine forældre, dronning Elizabeth og prins Philip. Foto: RUSSELL CHEYNE
Vis mere

»For at lægge linjerne. Kig på manden, han er 99 år og indlagt med en infektion. Mit gæt er, at han vil komme ud – at han vil gå ud og tage tilbage til Windsor.«

»Men på et tidspunkt, så vil han dø, og han sagde bare til Charles: 'En dag er det dig, der skal være det mandlige overhoved for familien',« lyder det fra Dickie Arbiter.

Mødet mellem prins Charles og prins Philip varede ifølge Daily Mail 30 minutter, og Charles skulle have haft tårer i øjnene, da han forlod hospitalet.

Det menes, at det var første gang, at han så sin far siden før jul grundet coronarestriktionerne.

Også prins Philips yngste søn, prins Edward, har været i kontakt med familien om prins Philip. Han fortalte tidligere på ugen, at den aldrende prins har det bedre.

Ifølge Daily Mail er det 13 dage lange ophold det længste, som prins Philip har haft på et hospital.

Ifølge det britiske kongehus har man ikke planer om at opdatere om prinsens tilstand søndag. I tirsdags meddelte kongehuset dog, at prinsens tilstand var 'komfortabel' og at han 'responderede' på den lægelige hjælp.