Alle har en mening om den amerikanske popstjerne Britney Spears, og det er hendes familie og i særdeles farmand Jamie Spears godt og grundigt træt af.

»Britneys far elsker sin datter ubetinget. Og uden Jamie Spears' hjælp ville Britney ikke være, hvor hun er i dag med en formue på 60 millioner dollar og en tilværelse, hvor hun selv bestemmer, hvad hun skal lave.«

Sådan siger farens advokat, Vivian Thoreen, i et helt nyt interview med tv-programmet 'Good Morning America'.

»Historien om Britney har selvfølgelig brug for en skurk. Og det er let at give faren den rolle. Men i virkeligheden er det her historien om en kærlig far, der vil gøre alt for at sikre sin datters sikkerhed og lykke,« siger Vivian Thoreen til 'Good Morning America'.

Britney Spears i Beverly Hills 2015.  
Britney Spears i Beverly Hills 2015.   Foto: VALERIE MACON - AFP
Vis mere

Siden gennembruddet i 1998 med sangen 'Baby One More Time' har Britney Spears været en af verdens bedst sælgende popstjerner med et sammenlagt salg på over 100 millioner album.

Britney Spears har også tjent formuer på parfume, film og modetøj. Men i 2007 og 2008 røg poptoget helt af sporet. Mens paparazzofotografer knipsede løs, fik Britney Spears et offentligt nervesammenbrud.

Hun blev kørt væk og tvangsindlagt på psykiatrisk afdeling i Los Angeles. Og begge børn, som hun deler med eksmand nummer to, Kevin Federline, blev taget fra hende.

Efterfølgende var Britney Spears angiveligt aldrig igen helt som før. Ifølge en artikel i bladet Rolling Stone havde sangerinden taget varig skade af langvarigt pillemisbrug, hvilket førte til en alvorlig overdosis. Og derfor fik Britney Spears tildelt en midlertidig værge, sin egen far, Jamie Spears.

Britney Spears far, Jamie Spears (68), er datterens værge.
Britney Spears far, Jamie Spears (68), er datterens værge. Foto: VALERIE MACON - AFP
Vis mere

Ifølge advokaten Vivian Thoreen var Britney Spears' formue på det tidspunkt skrumpet ind til 2,8 millioner dollar. Og de penge var allerede på vej ud ad døren på grund af en stribe sagsanlæg.

»Når man er en stjerne på Britney Spears' niveau, så er systemet helt klart. Først står folk i kø for at hjælpe og komme på lønningslisten. Og når det så går galt, står de samme mennesker klar til at flå dig.«

Sådan skrev bladet Rolling Stone i en stor temaartikel med titlen 'An American Tragedy'. Og i sit interview med 'Good Morning America' bekræfter Jamie Spears' advokat:

»Folkene omkring Britney Spears var dengang kun interesserede i at skade hende og tage hendes penge. Og hvis det ikke var for Jamie Spears' hjælp, ville det værste være sket,« siger Vivian Thoreen.

En 'Free Britney'-demonstration i 2020.
En 'Free Britney'-demonstration i 2020. Foto: Frazer Harrison - AFP
Vis mere

I forrige uge besluttede en dommer i Los Angeles endnu en gang, at 68-årige Jamie Spears skulle blive på sin post som datterens værge. Faren er dog fremover forpligtet til at træffe sine beslutninger i fællesskab med det etablerede investeringsfirma Bessemer Trust.

Men selvom dommeren tydeligvis ikke ser Jamie Spears som en fare for Britney Spears' sikkerhed og frihed, og selvom advokaten forsikrer, at far og datter taler sammen konstant, og at Britney Spears kan indspille, turnere og lave ingenting, præcis som hun lyster, så stopper det ikke bevægelsen, der har givet sig selv navnet 'Free Britney'.

Via en massiv kampagne på samtlige sociale medier og via adskillige store demonstrationer i og omkring Los Angeles har disse intense Britney Spears-fans givet udtryk for, at faren er en skurk, og at Britney Spears holdes som en fange i sit eget guldbur.

For nylig er historien om Britney Spears blevet fortalt i dokumentarfilmen 'Framing Britney Spears'.

Britney Spears efter et retsmøde i 2008.
Britney Spears efter et retsmøde i 2008. Foto: GABRIEL BOUYS - AFP
Vis mere

I filmen står gamle venner og fjender nærmest i kø for at sige undskyld og fortælle deres historie. Men selvom dokumentarfilmens instruktør, Samantha Stark, gentagne gange forsøgte at få Spears-familien til at medvirke, sagde både far, mor, søster og bror nej tak.

»Det her er et privatanliggende. Familien Spears har det fantastisk sammen. Britney Spears har det godt. Og hun stoler fuldt og fast på sin far. Og alle omkring dem taler om ting, de ikke ved noget om.«

Sådan siger advokaten Vivian Thoreen. Og i et interview med USAs største radiostation, NPR, erklærer dokumentarfilmens skabere sig delvist enige.

»Det er bemærkelsesværdigt, hvor mange mennesker der ved, hvad der foregår inde Britney Spears' hoved. Og samtidig er det bemærkelsesværdigt, hvor lidt de har med hende at gøre i det daglige,« siger Samantha Stark.

'Free Britney'-demonstration foran retsbygningen i L.A.
'Free Britney'-demonstration foran retsbygningen i L.A. Foto: MIKE BLAKE - AFP
Vis mere