Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Sidste år var det Prins Christian. I år er det hans mor.

»Kongehuset gennemlever lige nu det samme mareridt, som de var igennem sidste vinter,« siger B.T.s royale korrespondent Jacob Heinel.

Den 7. december sidste år blev Prins Christian ramt af corona og måtte gå i isolation i Frederik den VIII’s palæ på Amalienborg. Næsten på dato,et år efter er det nu Kronprinsesse Mary, der må se sig slået hjem af corona.

»Det er dobbelt op på uheld, men meget symptomatisk for dét, der foregår i befolkningen lige nu.«

Prins Christian ved sin konfirmation I Fredensborg Slotskirke lørdag d. 15. maj 2021. Foto Bax Lindhardt.
Prins Christian ved sin konfirmation I Fredensborg Slotskirke lørdag d. 15. maj 2021. Foto Bax Lindhardt. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Onsdag satte danskerne endnu en kedelig smitterekord med 8.773 nye coronasmittede, heriblandt altså Kronprinsesse Mary.

Der er intet meldt ud om, hvor eller hvornår kronprinsessen er blevet smittet.

»Kongehuset er sårbare, fordi deres job er at tage ud i verden, passe deres protektioner og møde mennesker og erhverv. Derfor må de være endnu mere påpasselige end andre,« siger Jacob Heinel.

Kronprinsessen er den eneste i den royale familie, der er ramt af sygdom. Sådan skal det helst fortsætte. Derfor har Kongehuset meddelt, at Kronprinsessen er gået i selvisolation, indtil det efter de gældende retningslinjer igen er sikkert at mingle med andre.

Prins Vincent, Kronprins Frederik, Kronprinsesse Mary, Prins Christian, Prinsesse Josephine og Prinsesse Isabella i forbindelse med at Royal Run blev udsat på grund af corona. Foto: Kongehuset.
Prins Vincent, Kronprins Frederik, Kronprinsesse Mary, Prins Christian, Prinsesse Josephine og Prinsesse Isabella i forbindelse med at Royal Run blev udsat på grund af corona. Foto: Kongehuset. Foto: Kongehuset
Vis mere

»Man passer jo enormt meget på dronningen,« siger Jacob Heinel.

14. januar har Dronning Margrethe været regent i 50 år, men det stort anlagte regeringsjubilæum står lige nu i skyggen af coronaepidemien.

»Med dagens smittetal ser regeringsjubilæet endnu mere utænkeligt ud,« spår Jacob Heinel.

Men hvis kronprinsessen er heldig, og får et mildt coronaforløb, burde hun kunne nå at blive rask inden jul.

»Det er klart, at det ville være helt ulykkeligt for hende (som det er for alle andre) at skulle sidde alene den 24, men når hun er testet positiv i dag, tyder det på, at hun lige på målstregen kan nå at blive smittefri til juleaften.«