Den ubudne nordmand, der tidligere er sigtet for groft bedrageri og hensynsløs adfærd, sneg sig ind til kronprins Christians 18-års fødselsdag via pressen. 

B.T. erfarer, at den mystiske nordmand formåede at komme ind til presseområdet ved at udgive sig for at være fra mediet Vogue Scandinavia.

Han bar tilmed et Vogue Scandinavia-skilt og kom ind til de topsikrede festligheder, selvom han ikke fremgik på gæstelisten.

Historien bekræftes også af Mia Skovby, journalist på magasinet Euroman, der mødte den ubudne gæst til kronprinsens fødselsdag. 

Til kronprins Christians fødseldag kom den unge mand ind i presseområdet, som man kan se her.
Til kronprins Christians fødseldag kom den unge mand ind i presseområdet, som man kan se her. Foto: Dagbladet
Vis mere

Mødet var »så underligt«, at det endte med at indgå i hendes reportage fra fødselsdagen.

»Jeg tænkte med det samme over, at han virkede helt 'off'. Han havde et stort skilt på, hvor der stod Vogue Scandinavia, men der var ingen andre, der havde et skilt på. Han forklarede, at han var der for at tage 'streetstyle'-billeder,« fortæller Mia Skovby til B.T. 

Hun forklarer, at han mentalt virkede meget ung og spurgte om flere ting, der vakte opsigt – blandt andet bed hun mærke i, at han ikke kendte magasinet Euroman, når han angiveligt arbejdede for Vogue Scandinavia.

»Da jeg kom hjem, kan jeg huske, at jeg tjekkede akkrediteringen for at finde ham under Vogue Scandinavia, men han var der ikke. Jeg tænkte, at han måtte være freelancer så,« siger Mia Skovby.

En ung mand fra Olso har tidligere snydt sig ind i det norske Stortinget, ligesom han snød sig ind på Christiansborg Slot, hvor han lavede flere TikToks fra.
En ung mand fra Olso har tidligere snydt sig ind i det norske Stortinget, ligesom han snød sig ind på Christiansborg Slot, hvor han lavede flere TikToks fra. Foto: Dagbladet
Vis mere

Nordmanden var dog ikke freelancer, men en ubuden gæst – og har tidligere været sigtet for blandt andet 'groft bedrageri, hvidvaskning og hensynsløs adfærd', skriver norske Dagbladet. 

Ifølge Dagbladet er manden psykisk syg. De seneste gange, hvor manden er blevet sigtet, er han enten blevet løsladt eller har fået sagen henlagt grundet sin unge alder eller ved tvivl om egnethed til straf. 

B.T. forsøger at få en kommentar fra Vogue Scandinavia.

B.T. har været i kontakt med Kongehusets kommunikationsafdeling, der ikke har ønsket at kommentere episoden. De henviser i stedet til, at alle spørgsmål vedrørende sikkerhed skal rettes til PET.

PET har blot forklaret til B.T., at man ikke har vurderet, at der var grund til bekymring trods sikkerhedsbruddet.

»PET har et tæt og godt samarbejde med Kongehuset om sikkerhed og personbeskyttelse, men PET kommenterer ikke på, hvordan konkrete sikkerhedsopgaver varetages. Vi kan dog oplyse, at det pågældende arrangement efter PET’s opfattelse blev afviklet i trygge og sikre rammer.«

Kan du ikke få nok af alt om de kongelige? Så lyt med til B.T.s ugentlige podcast 'Kongehuset bag kulissen', hvor det senest har været udgifterne til det danske kongehus, der kom under behandling.