Prins Felix har fået sin egen lejlighed.

Den 19-årige prins er rykket til Amalienborg, hvor han kommer til at bo helt tæt på sin farmor, dronning Margrethe.

Det kan B.T. nu afsløre.

Kongehusets kommunikationsafdeling bekræfter, at prins Felix har overtaget prins Nikolais lejlighed ved Amalienborg.

Prins Nikolai boede i samme lejlighed, inden han købte sin ungkarlehybel, der ligger i området omkring Nørreport Station i hjertet af København.

Prins Felix rykker nu helt tæt på farmor. Han har overtaget prins Nikolais lejlighed ved Amalienborg.
Prins Felix rykker nu helt tæt på farmor. Han har overtaget prins Nikolais lejlighed ved Amalienborg. Foto: John Randeris
Vis mere

Men nu er det altså prins Felix, der har fået nøglerne.

Således kan prins Felix nu få lidt mere alenetid med kæresten Karen Bak, når han har fri fra militæret. I juli kunne B.T. afsløre, at prinsen havde fået kæreste.

»Det er rigtigt, at jeg er kærester med Karen. Vi har set hinanden i et stykke tid,« sagde prins Felix igennem presserådgiver Helle von Wildenrath Løvgreen.

I august afslørede Felix, at han også havde haft Karen Bak med på romantisk ferie på Kongefamiliens vinslot, Chateau de Cayx.

Karen Bak var prins Felix' kæreste.
Karen Bak var prins Felix' kæreste. Foto: Facebook
Vis mere

Timingen for prinsen flytning er noget nær perfekt. Grevinde Alexandra har sat villaen på Vilvordevej i Charlottenlund til salg for 15 millioner kroner og flytter snart ind i sin nyindkøbte lejlighed i Klerkegade i København K..

Der er 168 kvadratmeter i grevindens nye lejlighed, og selvom der også er plads til prins Felix her, så virker det naturligt, at prins Felix nu får lov at stå på egne ben.

Om lidt begynder han på løjtnantuddannelsen i Slagelse, hvor efter planen skal gå i et år. Uddannelsen består af otte måneder på Hærens Sergantskole efterfulgt af fire måneder hos 2. bridgade på Antvorskov Kaserne i Slagelse. Derefter skal han være et år ved et af Hærens regimenter, hvor man bliver delingsfører.

Prins Felix studenterkørsel Gammel Hellerup Gymnasium
Prins Felix studenterkørsel Gammel Hellerup Gymnasium Foto: Nils Meilvang
Vis mere

»Det har jo været en stor tradition i familien. Nu har min bror prøvet det, så nu tænkte jeg, at det ville jeg da også,« har prins Felix sagt til B.T.

Derefter er det meningen, at prinsen skal videre i uddannelsessystemet.

»Det kunne være noget CBS, men jeg er ikke fast besluttet på det, så nu har jeg lige to år til at tænke over det,« sagde prins Felix, da han blev student med et 12-tal.

På CBS går hans storebror allerede. Her har prins Nikolai læst Business Administration and Service Management siden 2019, men nu er han flyttet et semester til Paris med sin kæreste, Benedikte Thoustrup.

Grevinde Alexandra, prins Nikolai, prins Felix og prins Joachim ved prins Felix' studenterkørsel fra Gammel Hellerup Gymnasium
Grevinde Alexandra, prins Nikolai, prins Felix og prins Joachim ved prins Felix' studenterkørsel fra Gammel Hellerup Gymnasium Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Grevinde Alexandra og prins Joachims børn er således begge fløjet fra reden - og nu venter en spændende fremtid for begge prinser.