I videoen øverst i artiklen kan man se grevinde Alexandra på spinningcykel bakke op om indsamling på Herlufsholm Kostskole, da prins Nikolai begyndte der i 2014.

Grevinde Alexandra er ved at skabe sig et nyt liv og lægger skridt for skridt sin fortid i kongehuset bag sig, lyder vurderingen fra en ekspert efter hendes interview med Jes Dorph Petersen på TV2.

»Hun har mulighed for at starte et nyt liv, og det er det, hun gør på en meget fin og menneskelig måde,« lyder bedømmelsen fra Søren Jakobsen, forfatter og ekspert i kongehuset efter grevindens seneste tv-interview.

Hun blev modtaget som en dronning, da hun i 1995 landede i vores hjemlige andedam direkte fra Hongkong. Hun gik ind i alle danske hjerter med stiletter på. Dygtig, charmerende og professionel kastede hun tiltrængt glans over det danske kongehus, da hun samme år giftede sig med prins Joachim ved et eventyrligt efterårsbryllup.

Men eventyret endte som bekendt ikke lykkeligt, og efter skilsmissen i 2005 blev tonen pludselig en anden. Blandt andet faldt det mange danskere for brystet, at folketinget bevilgede hende årpenge. Prinsen havde nemlig på forhånd i en ægtepagt lovet, at han selv ville stå for hendes underhold i tilfælde af skilsmisse.

Hudløs ærlig grevinde Alexandra opløst i tårer på tv: Får en særlig hilsen – 'jeg kan slet ikke styre de følelser nu'

Lørdag bragte TV2 et sjældent ærligt interview med grevinde Alexandra. Det skete i Go' Aften Danmark, hvor den tidligere prinsesse både fortalte åbent om skilsmissen fra prins Joachim og blev tydeligt rørt, da hendes ældste søn sendte hende en uventet videohilsen.

Klippet med prins Nikolai tog fuldstændig pusten fra den normalt så veltalende grevinde, og hun fik et lommetørklæde af en medarbejder bag kameraet, så hun kunne tørre tårerne væk.

Grevinde Alexandra blev rørt til tårer under et tv-interview, da sønnen Nicolai (tv.) sendte hende en hilsen. Arkivfoto (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)
Grevinde Alexandra blev rørt til tårer under et tv-interview, da sønnen Nicolai (tv.) sendte hende en hilsen. Arkivfoto (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Vis mere

Interviewet er blot det seneste eksempel på, at grevinden er på vej ud af skilsmissens skygge og ved at skabe sig et nyt liv.

Det mener forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen, som bestemt ikke mener, at det er tilfældigt, at interviewet kommer nu.

Han ser samtalen med Jes Dorph som led i en proces, som begyndte, da grevinden i sommer frasagde sig apanagen på de 2,4 millioner kroner årligt. Ydelsen ophører derfor, når hendes yngste søn Felix om få år bliver 18. Derefter solgte hun luksusvillaen på Østerbro i København, som hun fik overdraget af Joachim ved skilsmissen, og købte en mere almindelig bolig i Charlottenlund. Nu viser hun så en meget ærlig, sårbar og følsom side af sig selv. Og det gavner i høj grad hendes anseelse i befolkningen, mener eksperten.

»Hun handler klogt og begavet. Hun er et sted i sin tilværelse, hvor hun har mulighed for at skabe sit et nyt liv. Og det gør hun på en fin og menneskelig måde. Mange danskere har nok haft et indtryk af, at hun er en kold cigar. Det image fjerner hun nu. Og det er rigtig flot, at hun gør det. For det er jo ikke det, der kendetegner vores kongehus, at de viser den slags følelser. Det er rigtig positivt, at hun gør det i en rækkefølge, som hun selvfølgelig har tænkt over,« siger han.

Grevinde Alexandra fylder 50 år mandag d. 30. juni 2014. Grevinde Alexandra.
Grevinde Alexandra fylder 50 år mandag d. 30. juni 2014. Grevinde Alexandra. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Mange seere reagerede positivt på de sociale medier efter interviewet, hvor man fik et sjældent personligt og privat indtryk af Alexandra.

»Det er godt, hun viser følelser. Først apanagen, så boligen og nu det åbenhjertige interview. Hun viser, at hun ikke er en voksmannequin. Hun er et menneske af kød og blod. Og det kan vi alle sammen godt lide,« siger Søren Jacobsen.

»Danskernes syn på Alexandra vil ændre sig til noget meget mere positivt.«

Seerne er vilde med Alexandra efter hudløst ærlig reaktion på tv: 'Et helt igennem dejligt menneske'

Selv om kongehuseksperten er overbevist om, at Alexandra forbereder sig på en karriere i erhvervslivet, hvor hun kan tjene sine egne penge, så har han umiddelbart svært ved at se, hvor hun lander. Det er ikke nødvendigvis nemt for en tidligere prinsesse, som ikke har været på arbejdsmarkedet siden sidst i 90'erne, at finde et job, mener han.

»Nu åbner hun selv for nogle andre muligheder. Hun sætte sig selv i øjenhøjde med os, og det åbner nogle døre for hende,« siger han og tilføjer, at han er overbevist om, at det nok skal lykkes for hende.

»Men det skal nok komme,« siger kongehuseksperten.

Andre læser også