Grevinde Alexandra bytter sin herskabslejlighed i København ud med en villa i Charlottenlund i Nordsjælland. Samtidig har hun frasagt sig årpenge fra 2020. Dermed bliver det en hel ny fremtid for Grevinde Alexandra, siger Kongehus-ekspert.

Med huskøbet i Nordsjælland manede den 53-årige Grevinde Alexandra rygterne om et udlandseventyr til jorden. Det overraskede mange, heriblandt kongehus-ekspert Søren Jakobsen, som du kan læse mere om her.

Sebastian Olden-Jørgensen, der har fulgt den 53-årige grevinde i mange år, peger på, at Alexandra ikke har stor erhvervserfaring. Derfor tror eksperten, at Alexandra søger mod NGO-arbejde i stedet.

»Da hun blev skilt, annoncerede hun, at hun skulle ud i et internationalt erhvervsdrivende. Men det blev ikke til noget. Det er nok gået op for hende, at det er svært at veksle royalt kendisstatus til et ben i erhvervslivet,« siger han og fortsætter:

»NGO-arbejde er et bedre bud. Der kan hun drage nytte af sine forbindelser, den status hendes børn har givet hende og hendes sociale kompetencer,« siger Sebastian Olden-Jørgensen.

(Billedet af villaen fra boliga.dk.)

Grevinde Alexandra er netop nu i gang med et studieår i USA, hvor hun nogle gange om året blandt andet skal holde foredrag på det amerikanske universitet Indiana University Kelley School.

Hun har samtidig udgivet en bog i september om etisk ledelse i samarbejde med en amerikansk professor, 'How Ehtical Leaders Build dynamic Businesses - The Sincerity Edge'.

Hun oplyser selv til BT via sin pressesekretær, at hun har valgt at flytte til Charlottenlund i Nordsjælland, da det var et smukt, grønt område, som var tæt på børnenes far, prins Joachim. Hendes nuværende herskabslejlighed i København på Store Kongensgade har blot været en midlertidig løsning, indtil hun fandt noget mere permanent.

Derudover oplyser hun, at fremtiden stadig byder på studieåret i USA, som hun skal besøge et par gange. Og derudover kan der være en ny bog på vej.

Kongehusekspert Søren Jakobsen er mere skeptisk over for Alexandras erhvervsfremtid.

»Jeg tror ikke, hun kommer til at lave meget. Der er ikke efterspørgsel efter hende som for eksempel bestyrelsesmedlem på nuværende tidspunkt. Hun kan tale mandarin, som er et plus, men hendes erfaring er for lille. Derfor troede jeg også, at hun ville flytte til USA. Jeg tror, hun slår sig til ro og passer sine to sønner, indtil de skal ud i verden og arbejde,« siger han.

Selvom Alexandra frasiger sig sine årpenge i år 2020, som sidste år lød på 2,4 millioner, får hun stadig en pension, som skatteyderne betaler. Her forventer hun - ifølge Ekstra Bladet - at modtage en 'pensionsydelse på tjenestemandslignende vilkår'. Den kan løbe op i 600.000 kroner om året.

Formentlig på grund af udsigten til manglende årpenge, har hun, vurderer kongehusekspert Søren Jakobsen, købt den den 215 kvm store villa på Vilvordevej i Charlottenlund i Nordsjælland af fodboldlegenden, Preben Elkjær. Den rummer seks værelser og er bygget i 1963. Hele grunden er på 939 kvm.

Preben Elkjær og hans belgiske hustru, Nicole Marchand, købte villaen i 2007 for 9,7 millioner. I juni satte de den til salg for 9,95 millioner kroner, skriver Ekstra Bladet.

Grevinde Alexandra har tidligere boet i en kæmpevilla på Svanemøllevej på Østerbro i København, hvor hun rådede over 356 kvm. Alexandra havde fået overdraget villaen kvit og frit af eksmanden prins Joachim. Den solgte hun for 23 millioner kroner i 2016 efter bruddet med Martin Jørgensen.

Derefter flyttede hun ind i sin nuværende lejlighed på Store Kongensgade i inde by i København, som hun nu flytter fra.

Her havde hun 300 kvm at hygge sig på i sin herskabslejlighed, hvor hun boede med sine to sønner, 15-årige prins Felix og Prins Nikolai, der fyldte 18 år i august. Prins Nikolai har siden 2014 gået på Herlufsholm kostskole som elev. Han bliver student til sommer.

Grevinde Alexandra overtager det nye hus 15. januar.

(Herunder kan du se placeringen af Alexandras tre seneste boliger.)