Grevinde Alexandra er lykkelig på sønnen prins Nikolais vegne.

Af en helt særlig grund.

For lidt over et år siden kom det frem, at 20-årige prins Nikolai er i et forhold med den jævnaldrende Benedikte Thoustrup.

55-årige grevinde Alexandra er lykkelig over, at kærligheden mellem prins Nikolai og Benedikte Thoustrup stadig blomstrer - og uddeler store roser til svigerdatteren.

»Jamen altså. Man kan bare blive så glad, når ens barn har det dejligt. Og vi som familie holder så meget af Benedikte, så det er dejligt at få en pige ind, som en del af familien,« siger grevinde Alexandra til Se og Hør.

Udtalelsen peger i retning af, at prins Nikolais kæreste er blevet en mere integreret del af familien det seneste års tid.

Forholdet mellem prins Nikolai og Benedikte Thoustrup blev offentligt kendt i starten af juli 2018, og kort efter udtalte grevinde Alexandra sig første gang om sin svigerdatter.

Også dengang i rosende toner.

»Benedikte er en vidunderlig pige, som vi er glade for at kende,« udtalte grevinden sidste år til B.T. via sin daværende privatsekretær Helle von Wildenrath Løvgreen.

Nu går grevinden skridtet videre ved at kalde Benedikte Thoustrup 'en del af familien'.

Selvom offentligheden kun har kendt til forholdet i et års tid, tyder meget på, at prins Nikolai og Benedikte Thoustrup har været sammen i længere tid.

De har haft god tid til at lære hinanden at kende, da de begge begyndte i 1.B på den prestigefyldte Herlufsholm Kostskole tilbage i 2015.

Allerede sidste år var forholdet tilsyneladende så seriøst, at både Benedikte Thoustrup og prins Nikolai havde præsenteret deres bedre halvdele for deres forældre.

Benedikte Thoustrups far, Anders Thoustrup, der er tidligere formand for Sydbanks bestyrelse og har flere meritter i erhvervslivet, udtalte dengang til ugebladet Her & Nu, at han har mødt den unge prins. Og han har kun roser til overs for grevinde Alexandra og prins Joachims ældste søn:

»Han er gennemført sympatisk,« udtaler erhvervsmanden Anders til Her & Nu.

Prins Nikolai er netop begyndt på Copenhagen Business School (CBS), hvor han læser bacheloruddannelsen Business Management og Service Administration. Ifølge Se og Hør er Benedikte Thoustrup også begyndt at studere på CBS.